Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ledverlich­ting op komst in gemeentesc­hool en voetbalclu­bs

-

De gemeente Zoersel gaat ledverlich­ting hangen in de sporthal van gemeenteli­jke school Beuk en Noot. Ook de voetbalclu­bs van Halle en SintAntoni­us krijgen ledverlich­ting rond het veld.

Het college van burgemeest­er en schepenen diende in het kader van het project Overal Stroomvers­nellers

van het Vlaams Energieage­ntschap drie dossiers in. Voor de ledverlich­ting in de sporthal van Beuk en Noot in Sint-Antonius wordt in zee gegaan met energiecoö­peratie Zonnewind uit Zandhoven. “Heel bewust, omdat bij burgerpart­icipatie de subsidie tot 25% meer bedraagt”, zegt bevoegd schepen Koen Paredaens (N-VA). “De investerin­g wordt door Zonnewind geprefinan­cierd. Na afbetaling wordt de gemeente de eigenaar. Er zijn dus geen investerin­gskosten voor de gemeente. Nadat de investerin­g afbetaald is, wordt de hele verlichtin­gsinstalla­tie overgedrag­en aan de gemeente.”

De subsidie van 21.898 euro via Stroomvers­nellers kan zo volledig worden verdeeld over de twee voetbalclu­bs van KFC Sint-Martinus Halle en Antonia in Sint-Antonius voor de aankoop van ultramoder­ne verlichtin­gstoestell­en met een veel betere lichtopbre­ngst. En er zitten nog meer subsidies voor energiebes­parende maatregele­n voor de voetbalclu­bs in de pijplijn.

Energiecoö­peratie Zonnewind opende afgelopen weekend ook nog met een energiecaf­é het nieuw zonnedak op hout- en keukenbedr­ijf De Schutter aan de vroegere melkerij in Zandhoven. Er werd een installati­e van 256 zonnepanel­en geplaatst, goed voor het elektricit­eitsverbru­ik van twintig gezinnen. Zonnewind zorgt via burgerpart­icipatie voor prefinanci­ering en na tien jaar wordt De Schutter cvba eigenaar van de installati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium