Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mezelf een mooi cadeau gegeven”

- STIJN DRUANT

Na een nul op zes knoopte City Pirates zaterdagav­ond weer met winst aan tegen Helson Helchteren (3-1). Mo El Jattari was na afloop zo blij als kind. Hij vierde niet alleen de zege, maar ook zijn 25ste verjaardag, zijn eerste basisplaat­s en zijn eerste doelpunt van het seizoen.

El Jattari zit al sinds zijn zestiende in de A-kern van City Pirates en was nog niet zo gek lang geleden een basispion, maar die tijd ligt alweer even achter hem. Dezer dagen is het voor de aalvlugge spits elke week bang afwachten of de coach überhaupt plaats heeft voor hem. Zaterdag was het dan toch zover. El Jattari mocht starten en scoorde meteen de 1-0. “Dit was de eerste basisplaat­s van het seizoen die ik zelf heb afgedwonge­n, de vorige keer startte ik door de blessure van een ploegmaat. Ik heb mezelf een mooi verjaardag­scadeau gegeven door ook relatief snel te scoren. Nu koos de coach echt nog eens voor mij en dat deed erg veel deugd”, zegt de man die al negen seizoenen lang de dienst uitmaakt in Merksem. “Ik speel weinig, maar toch blijft de trainer mij vertrouwen geven. Hij blijft in mij geloven, dat merk ik ook op training. Hij houdt iedereen scherp en blijft iedereen positief benaderen. Het is echt knap hoe Kevin Van Haesendonc­k dat allemaal klaarspeel­t. Ik zit de laatste tijd veel op de bank. Het is lastig voor me om in de ploeg te geraken. Heel onlogisch is het niet, want ik kom altijd wat later op dreef in een seizoen. Hopelijk ben ik nu vertrokken.”

El Jattari speelt zelf het liefst in een systeem met twee spitsen. “Zo heb ik meer speelkanse­n, maar in een 4-3-3 kan ik ook spelen, vanaf de flank bijvoorbee­ld. Mentaal is het al zwaar geweest, ook al ben ik veel volwassene­r geworden. Ik ga dan ook al even mee. (lacht) Vroeger werd ik kwaad als ik niet speelde, was ik snel op mijn tenen getrapt, liet ik het kopje hangen en ging ik zelfs minder trainen. Daarin ben ik veranderd. Nu kan de trainer op me rekenen als hij me nodig heeft. Of ik hier oud ga worden? Ik heb er al aan gedacht om weg te gaan, om eens iets nieuws te proberen, maar Merksem is mijn thuis en ik woon vlak bij de club. Ik heb clubliefde. Nee, ik hoop hier nog lang te mogen spelen”, besluit een opnieuw erg optimistis­che El Jattari.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De spelers van City Pirates troepen samen rond Mo El Jattari na zijn doelpunt tegen Helson Helchteren.
FOTO TOM GOYVAERTS De spelers van City Pirates troepen samen rond Mo El Jattari na zijn doelpunt tegen Helson Helchteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium