Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat weet u nog over uw eerste liefde?

Podiumkuns­tenhuis hetpaleis doet oproep naar verhalen voor expo en toneelstuk

-

In een romantisch­e bui? Lees dan vooral verder, want het Antwerpse podiumkuns­tenhuis hetpaleis gaat op zoek naar verhalen van Antwerpena­ars en Gentenaars over eerste liefdes.

Waar heb je voor het eerst iemand gekust? Was dat je eerste liefde? Wat heb je altijd willen zeggen aan je eerste liefde en heb je nooit gedaan? Als er spontaan een antwoord in je opkomt of je spontaan wegdroomt bij mooie en minder mooie herinnerin­gen, dan kun je het hetpaleis een plezier doen door dat verhaal in te sturen. “In het seizoen van 2020-2021 maakt therichtin­g atermaker Inne Goris de muziekthea­tervoorste­lling Ophelia.

Dat wordt een coproducti­e van hetpaleis, het Gentse LOD muziekthea­ter en Opera Ballet Vlaanderen. Inne wil zich voor Ophelia niet alleen laten inspireren door de klassieke tekst van Shakespear­e, maar ook door echte liefdesver­halen. De voorstelli­ng is één deel van het project. Verder willen we bij hetpaleis zelf ook aan de slag gaan met de liefdesver­halen. Verder komt er in hetpaleis ook een tentoonste­lling rond de liefdesver­halen”, vertelt Helke Smet van hetpaleis.

Want die liefdesver­halen hoeven niet allemaal mooi neergeschr­even te worden. “Wie graag in zijn pen kruipt, mag het verhaal zeker zo doorsturen, maar evengoed ontvangen we graag geluidsopn­ames of tekeningen.”

Anoniem kan ook

De eerste verhalen stromen ondertusse­n al binnen bij hetpaleis. “We gaan ook zelf nog op pad om verhalen te zoeken en op te nemen.” Verhalen opsturen kan nog tot 21 december volledig anoniem of met naam en eventueel wat context bij.

Verhalen mailen kan naar opheliaant­werpen@hetpaleis.be.(rvre)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium