Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit feest is voor iedereen, ook voor wie het wat moeilijker heeft”

Na twintig jaar opnieuw een Bal van de Burgemeest­er in gemeente

- ELKE LAMENS

Alle inwoners van 2960 worden op 18 oktober uitgenodig­d op het Bal van de Burgemeest­er. Hiermee wordt de draad van bijna twintig jaar geleden opnieuw opgepakt. De afstand tussen burgers en politiek was toen al een issue, vandaag is die mogelijk nog groter.

“Het idee kwam van enkele vrienden rond burgemeest­er Sven Deckers”, bekent Sven Vandeneijn­de van het organisati­ecomité. “Op het bal is iedereen uit Brecht welkom. Wie wil kan de benen losgooien op de dansvloer, maar wie rustig wil praten kan daarvoor in de lounge terecht met een hapje en drankje. De toegang is gratis, maar wie een vipbehande­ling wil, kan stoeltjes reserveren voor een bijdrage. De opbrengst van het bal gaat immers naar ‘Groot Brecht met een hart’.”

Het was Deckers zelf die het goede doel heeft gekozen. “We willen Neos Groot Brecht een hart onder de riem steken en op deze manier is dit bal ook echt voor alle Brechtenar­en. Ook voor wie het wat moeilijker heeft”, benadrukt de burgemeest­er.

“Groot Brecht probeert noden op te lossen in onze eigen gemeente. Zeer lokaal dus. De lokale bevolking ligt de burgemeest­er na aan het hart. Groot Brecht met een hart zal ook samenwerke­n met de welzijnsam­btenaar van de gemeente”, verduideli­jkt de organisato­r.

Sven Deckers staat er ook op dat het bal geen politiek feest is. “Uiteraard zullen de burgemeest­er en schepenen hierop aanwezig zijn, maar het is vooral een bal dat de Brechtenaa­rs moet verbinden.”

“Na 20 jaar nog nodig” Hiermee wordt een initiatief van bijna twintig jaar geleden

opnieuw in het leven geroepen. Leo Meeussen, schepen van Feestelijk­heden onder toenmalig burgemeest­er Jos Janssens (1995-2006), stond toen mee aan de wieg.

“In buurgemeen­ten werd er ook al zo’n bal georganise­erd. Samen met het toenmalig hoofd van de technische dienst Willy Braspennin­ckx en ontvanger Gaston Van Camp hebben we zes jaar lang het Bal van de Burgemeest­er georganise­erd”, herinnert Meeussen zich. “Dat was toen met het liveorkest Ricoh Zoroh (begeleidt nu nog artiesten als Günther Neefs, Connie

Neefs, Sergio en Micha Marah,

red.) uit Sint-Job. Die speelde een hele avond livemuziek waarop werd gedanst. In zaal ’t Centrum in Sint-Lenaarts feestten ruim 600 Brechtenar­en mee. Het was de uitgelezen kans voor de inwoners om de politici op een andere manier te leren kennen en ook andere inwoners te ontmoeten. Het was altijd een gezellig bal in Brecht. Na één legislatuu­r zijn we op een hoogtepunt gestopt. De partij CDB stond toen ook sterk.”

Meeussen vindt het een goed initiatief dat er opnieuw een bal komt. “Ik geloof dat dit twintig jaar later nog steeds nodig is. Zeker nu, in tijden waarin mensen ver van de politiek staan en er pas een nieuw bestuur is dat niet iedereen kent.” Dit keer geen liveorkest, maar wel dj Sven Lenaerts die de juiste toon moet zetten in zaal Molenhof. Of het effectief een nieuwe traditie wordt, hangt af van het succes van de eerste editie op vrijdag 18 oktober.

Bal van de Burgemeest­er, 18 oktober, vanaf 20u, zaal Molenhof, Molenstraa­t 24b in Brecht. Gratis toegang.

Sven Vandeneijn­de

Medeorgani­sator

“Wie wil kan de benen losgooien op de dansvloer, maar wie rustig wil praten kan daarvoor in de lounge terecht met een hapje en drankje.”

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Burgemeest­er Sven Deckers (N-VA) schenkt de opbrengst van zijn eerste bal aan ‘Groot Brecht met een hart’ van Neos Groot Brecht. Voorzitter Gust Joosen en penningmee­ster Maria Struyven zijn daar de grote trekkers van.
FOTO ELKE LAMENS Burgemeest­er Sven Deckers (N-VA) schenkt de opbrengst van zijn eerste bal aan ‘Groot Brecht met een hart’ van Neos Groot Brecht. Voorzitter Gust Joosen en penningmee­ster Maria Struyven zijn daar de grote trekkers van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium