Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pita- en pizzabar Millenium breidt uit met volkscafé

Zaakvoerde­rs nemen pand naburig café Den Baron over

- FILIP SPOELDERS

De Strijderss­traat in Edegem kleurt over enkele maanden een beetje meer Millenium. De zaakvoerde­rs van de gekende pita- en pizzabar kochten het naastgeleg­en pand om er hun eigen café uit te bouwen.

voor kort was het gebouw naast Pita House Millenium het onderkomen van Café Den Baron. “De eigenaar van Café Den Baron gaf onlangs aan te willen stoppen met de zaak. We zagen veel mogelijkhe­den in dit café en hebben het gebouw meteen gekocht. De administra­tie is ondertusse­n achter de rug”, vertellen zaakvoerde­rs Sylvia Willemsen en Bahtiyar Ozturk van Millenium.

Op die manier zal Café Den Baron plaats maken voor Café Millennium. De borden met de nieuwe naam hangen al boven de inkom maar op de opening is het nog even wachten. “We hopen op een opening tegen begin 2020. In het vorige café is goed geleefd waardoor we tijd nodig hebben om het interieur op te kuisen en op te frissen. Op een iets langere termijn plannen we een grotere make-over van het interieur maar eerst moeten we weer open gaan”, vult Sylvia aan.

Millennium moet net als de voorganger een volkscafé voor alle leeftijden worden. “Iedereen zal welkom zijn in ons café. Edegem heeft zeker nog nood aan een echt volkscafé. Aangezien onze beide zaken naast elkaar liggen, wordt het mogelijk een aperitief in ons café te nemen om nadien iets in de pita- en pizzabar te eten. Of na het eten nog iets gaan drinken in het café kan natuurlijk ook.”

Momenteel wordt er gedacht om Café Millennium van 9 tot 21 uur te openen met een vroegere opening op dinsdag wanneer de weTot kelijkse markt in Edegem neerstrijk­t. Of er extra personeel nodig is, wordt later bekeken. “Met Millenium hebben we nu reeds een team van twintig medewerker­s, van wie zeven in de keuken. Het kan ook zijn dat Bahtiyar en ik het café gaan open houden. Voor mij is dat toch ook een droom”, meent Sylvia, die reeds twintig jaar ervaring als zelfstandi­ge in de horeca heeft.

De beide zaakvoerde­rs hebben met hun pita- en pizzaresta­urant ook nog stevige plannen. “We plannen de bouw van een extra verdieping bovenop de huidige. Zodat we naast een eetruimte op de begane grond en de eerste verdieping een bijkomende ruimte kunnen openen. Het gaat namelijk heel goed met onze zaak”, besluit ze.

Sylvia Willemsen

Millenium

“We hopen op een opening tegen begin 2020. In het vorige café is goed geleefd, waardoor we tijd nodig hebben om het interieur op te kuisen en op te frissen.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Zaakvoerde­rs Sylvia, Bahtiyar en zijn broer Memo met rechts de pitazaak en achter hen het toekomstig­e Café Millennium.
FOTO FILIP SPOELDERS Zaakvoerde­rs Sylvia, Bahtiyar en zijn broer Memo met rechts de pitazaak en achter hen het toekomstig­e Café Millennium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium