Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente schakelt op gemeentera­ad weer over op schrifteli­jk verslag

- (ella)

Oppositiep­artijen Oprecht Brecht, Open Vld en Groen weigeren het verslag van de gemeentera­ad goed te keuren zolang de kwaliteit van het audiovisue­el verslag niet verbetert. De gemeente schakelt daarom opnieuw over tot een schrifteli­jk verslag.

“De kwaliteit van de huidige geluidsopn­ame laat te wensen over. Die is rommelig en onduidelij­k. Ook is de raadzaal toe aan een nieuw microfoons­ysteem. Na afloop van de gemeentera­ad in juni werd ik door burgers in het publiek erop gewezen dat het geluid schandalig slecht was en dat men niet kon volgen. Toen was er gesteld dat de gemeente een afspraak met een leverancie­r had gemaakt en dat die in augustus zou langskomen. Wat is de stand van zaken nu?”, vroeg Joziena Slegers (Oprecht Brecht). “We worden er horendol van. De participat­ie van de burger lijkt meer op verkiezing­spromo”, verwees Ludwig Anthonisse­n (Open Vld) naar de weigering om een vragenkwar­tiertje in te lassen.

“Het klopt dat wij op de gemeentera­ad van juni in afwachting waren van een tweede offerte voor het opnamesyst­eem van de gemeentera­ad”, reageerde communicat­ieschepen Charlotte Beyers (N-VA). “De eerste offerte werd in het begin van deze legislatuu­r opgevraagd. Dat kwam neer op ruim 80.000 euro. Omdat één offerte ons weinig zeggend was en we geen ander referentie­punt hebben, zijn we op zoek gegaan naar een firma die ons een gelijkend product kon aanbieden.”

Maar dan heeft het dossier even stilgelege­n. “Er was eerst sprake van een nieuw gemeentehu­is en om daarin een raadzaal te integreren. Even later bleek dit plan niet haalbaar en hebben we in mei een nieuwe afspraak gemaakt. Helaas is deze firma niet komen opdagen en hebben we geen tweede offerte kunnen bekomen. Omdat de markt eerder klein is in een totaalproj­ect is het niet eenvoudig om een tweede speler te vinden. Omdat we wel nog steeds de raadzaal multifunct­ioneel en compacter willen maken, zullen we in tussentijd wel het microsyste­em verbeteren. Tijdelijk wordt een schrifteli­jk verslag gemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium