Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De verkeersli­chten staan uit veiligheid­soverwegin­g zo afgesteld”

Agentschap Wegen en Verkeer legt uit waarom u op brug van Massenhove­n zo lang voor rode licht staat

- (kma)

Zowel zaterdag als zondag stonden er ellenlange files op de N14 tussen Zandhoven en Massenhove­n. Volgens weggebruik­ers zijn de verkeersli­chten op de brug van Massenhove­n slecht afgesteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer verdedigt die afstelling.

Ook de sluipwegen raakten verzadigd. Hoofdoorza­ak van de files waren twee werven van het Agentschap Wegen en Verkeer die dit weekend samenviele­n. Momenteel zijn de op- en afrit Ranst in Oelegem nog afgesloten, maar op de E313 wordt ’s nachts niet meer gewerkt.

“De afstelling van de verkeersli­chten op de brug is onze verantwoor­delijkheid”, zegt Jef Schoenmaek­ers van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Het klopt dat chauffeurs op de N14 korter groen hebben, maar dat doen wij uit veiligheid­soverwegin­g om de file-opbouw op de snelweg te beperken. Een file op de rechterrij­strook van de E313 bij de afrit is gevaarlijk­er dan een file op de gewestweg N14.”

Schoenmaek­ers heeft ook nog wel goed nieuws. De werf op de brug die sinds het bouwverlof stil ligt, komt binnenkort weer op gang. “De eerste stalen onderdelen van de nieuwe brug over het Albertkana­al zijn uit Spanje vertrokken. Vanaf 21 oktober zal aannemer Besix op beide oevers alvast de

bouwkranen opstellen. Die kranen zijn nodig om de brug meteen boven het kanaal te bouwen. Loopt alles volgens plan, dan kan in het voorjaar 2020 de nieuwe brug op de tijdelijke locatie in gebruik genomen worden. De vertraging blijft dus beperkt.”

Het jaagpad op de rechteroev­er (kant Zandhoven) wordt opnieuw afgesloten vanaf 21 oktober. Fietsers volgen een korte omleiding via de Vaartstraa­t en de Kerkstraat. Het jaagpad aan de overzijde (kant Lier) blijft zoals vandaag afgesloten. Zij volgen een omleiding via de brug van Viersel.

Onstabiele grondlagen bemoeilijk­en wel nog de bouw van de keermuur voor het nieuwe fietspad richting jaagpad. Momenteel voert het AWV bijkomend grondonder­zoek uit om een gepaste funderings­techniek te bepalen. Begin november wordt dan een nieuwe planning opgemaakt.

 ?? FOTO KEVIN VERBOVEN ?? Aanschuive­n op de brug van Massenhove­n. Het vooruitzic­ht van de opening van de Burger King binnenkort - let op het nieuwe bord rechts verzacht het leed niet.
FOTO KEVIN VERBOVEN Aanschuive­n op de brug van Massenhove­n. Het vooruitzic­ht van de opening van de Burger King binnenkort - let op het nieuwe bord rechts verzacht het leed niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium