Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pulderdijk is zeker nog een jaar ‘geknipt’

Gemotorise­erd verkeer met blokken uit bosweg geweerd

- (kma)

De schilderac­htige Pulderdijk tussen Pulderbos en Pulle is geknipt voor gemotorise­erd verkeer. Uit noodzaak, maar de gemeente Zandhoven overweegt om de knip nadien permanent te maken.

De voorbije maanden werd de Pulderdijk - de zandweg die dwars door de bossen van Krabbels loopt - omgewoeld voor de aanleg van de nieuwe ruwwaterle­iding van Pidpa. Om de grondlagen lang genoeg te laten rusten, mag er nu al zeker een jaar lang geen gemotorise­erd verkeer passeren. “Het gaat om een vrij nat gebied en anders wordt de weg helemaal kapotgered­en”, zegt burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven. “Aan de zijkant is er een voldoende harde strook om fietsers te laten rijden. Ze kunnen op de Heirbaan in Pulle aansluiten op ons prachtig volledig vernieuwd verhard fietspad.”

De grote blokken zullen er dus nog zeker een jaar blijven staan. En misschien wel langer, want de gemeente hoort weinig klachten. “Eigenlijk moet daar niemand met de auto passeren, met uitzonderi­ng van een tweetal landbouwer­s, die zelf aangeven dat ze gerust kunnen omrijden. Onlangs brak een schooljong­en met de fiets er bij een val wel zijn arm. De ouders protesteer­den dat de hulpdienst­en door de blokken niet ter plaatse geraken, maar als je op het paadje aan het kapelletje in Pulderbos valt geraakt de ambulance ook niet tot ginder.”

Van de wandelaars in de Lovenhoek mag de Pulderdijk gerust permanent geknipt worden. “We komen hier voor de eerste keer wandelen”, zegt de familie De Goede uit Oostmalle. “Onze jongens vinden die blokken zelfs nog plezant.” Ook de meeste paarden reageren niet schrikacht­ig.

De gemeente bestendigd­e onlangs ook de knip in de Witte Hoeve en heeft momenteel een proefopste­lling met asverschui­vingen in de Kruisdreef staan om de snelheid te remmen. “Toch zijn er altijd nog mensen die hun zware voet niet willen opgeven, want een ambtenaar betrapte vorige week op heterdaad iemand die de met water gevulde blokken in de Kruisdreef aan het leegkappen was”, zegt burgemeest­er Van Hove.

 ?? FOTO KMA ?? De familie De Goede uit Oostmalle aan de blokken.
FOTO KMA De familie De Goede uit Oostmalle aan de blokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium