Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Karen Damen ruilt Vier en Vijf in voor... ‘Familie’

Ex-K3-zangeres begint aan nieuw avontuur op VTM

- (eadp)

Karen Damen (44) zegt binnenkort Vier en Vijf vaarwel voor een nieuw tv-avontuur bij VTM. Ze krijgt er onder meer een vaste rol in de soap Familie. “De lieve, sympathiek­e verpleegst­er spelen, dat moet me wel liggen.”

Met programma’s als Nieuwe buren, Camping Karen & James, Karen & De Coster, Dancing with the

stars en Perfect was Karen Damen de voorbije jaren een vaste waarde op Vier en Vijf. Niet dat er een exclusivit­eitscontra­ct mee was gemoeid, maar het was toch vooral op de SBS-zenders dat Damen kansen kreeg. Maar met haar overstap naar VTM lijkt dat tijdperk van ‘projectmat­ige samenwerki­ng’ voorbij. Wel is ze nog te zien in het nieuwe seizoen van De

Slimste Mens ter Wereld op Vier als een van de 25 juryleden. “Of er in de toekomst nog programma’s met Karen bij ons te zien zullen zijn, zal moeten blijken. En dan vooral of ze daar zelf nog tijd voor vindt in haar agenda”, klinkt het bij SBS.

Liefde voor Muziek

Die agenda vult zich aardig bij VTM. In de eerste plaats met een vaste rol in de soap Familie. Daarin gaat ze Vanessa Mariën spelen, een verpleegst­er in het zorgcentru­m waar Alfons (Jaak Van Assche), Anna (Annie Geeraerts) en Albert (Ray Verhaeghe) verblijven. Op 27 november heeft Damen er haar eerste draaidag, in 2020 zal ze voor het eerst te zien zijn. “Het voorbije halfjaar heb ik voor mezelf een sabbatperi­ode ingelast”, zegt Damen. “Maar nu zit ik boordevol energie om er weer in te vliegen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Familie in een enorm warme ploeg zal belanden. Al is het best spannend allemaal. De rol van Vanessa leunt heel sterk aan bij wie ik zelf ben. De fijne, lieve, begrijpend­e, sympathiek­e verpleegst­er spelen, dat moet me wel liggen. Ik ben ontzettend blij dat ik nu weer mag gaan acteren en zingen.” In het voorjaar zal ze eveneens te zien zijn in het muziekprog­ramma Liefde voor Muziek.

 ?? KRIS VAN EXEL FOTO ?? Karen Damen trekt naar VTM: “Ik ben ontzettend blij dat ik weer mag gaan zingen en acteren.”
KRIS VAN EXEL FOTO Karen Damen trekt naar VTM: “Ik ben ontzettend blij dat ik weer mag gaan zingen en acteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium