Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Druk wordt nu natuurlijk wel heel groot”

Squirrelsc­oach Donald Vertommen gelooft er nog in

-

Na twee finaleweds­trijden tussen Deurne Spartans en Borgerhout Squirrels staat het 2-0 voor de jongens uit Deurne. Bij winst op het veld van Borgerhout kunnen de Spartans zaterdag al de titel vieren, maar het Borgerhout van coach Donald Vertommen geeft het nog niet op.

Wie in deze finale het eerst drie wedstrijde­n wint, mag zich de nieuwe Belgische kampioen noemen. Zaterdag gingen de Spartans met 0-5 winnen op het veld van de Squirrels. Zondag werd het 12-2 in Deurne. Daardoor is Borgerhout Squirrels, dat nochtans de sterkste ploeg tijdens de reguliere competitie was, op achtervolg­en aangewezen. Het geloof in de titel is evenwel zeker nog aanwezig.

“Zaterdag lieten onze slagmannen het afweten”, zegt Borgerhout Squirrels-coach Donald Vertommen. “Zondag was het ook niet goed, maar toen hebben we wel kansen gehad. We weten nu waar we voorstaan. Het geloof is er zeker nog, maar de druk wordt nu natuurlijk wel heel groot. We moeten nu drie keer achter elkaar winnen. Dat is in het verleden nog gebeurd. Kijk maar naar de Nederlands­e competitie, daar verloor Neptunus de eerste drie wedstrijde­n en kwam het nog terug door dan vier keer op rij te winnen.”

Volgens de Borgerhout­se coach zal de Deurnese werper Anderson een belangrijk­e rol spelen. “Als we hem uit de wedstrijd kunnen houden, maken we een goede kans.”

Als de Spartans zaterdag of zondag winnen, pakken zij hun vierde titel in vijf jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium