Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vorig seizoen zaten we in hetzelfde schuitje en kwam het ook nog goed”

Matteo Gryspeerdt slikt met Antwerp vijfde nederlaag op rij

-

Het gaat Antwerp dit seizoen niet voor de wind. De club uit Sint-Job ging zondag met 6-1 onderuit op het veld van Racing en blijft zo na vijf wedstrijde­n puntenloos onderaan in het klassement hangen. Antwerp heeft nu drie weken de tijd om te herbronnen.

“Vorig seizoen zaten we in hetzelfde schuitje”, legt Antwerp-doelman Matteo Gryspeerdt uit. “Toen hadden we in de reguliere competitie geen enkele wedstrijd gewonnen en konden we slechts twee keer een gelijkspel uit de brand slepen. In de play-downs hebben we dan gelukkig alles kunnen rechtzette­n.”

“Slechter dan vorig seizoen kan dus eigenlijk niet. Het gaat nu een beetje de goede kant uit, maar toch verloren we opnieuw vijf keer op rij. Mentaal begint dat natuurlijk een beetje te wegen. Op Racing bleef het lang 1-0 en zaten we redelijk lang mee in de wedstrijd, maar in het derde kwart kregen we dan een dip en zonder dat we het beseften, stonden we plots 4-0 achter. Dat is zowat het verhaal van dit seizoen. Gelukkig hebben we nu een pauze van drie weken. In die periode kunnen we alles op een rijtje zetten en grondig nagaan waar het telkens fout loopt. Onze coach, de Australiër Glenn Simpson, staat zeker niet ter discussie. Ook voor hem is het natuurlijk een hele uitdaging”, voegt de Antwerp-doelman er nog aan toe.

Gryspeerdt is intussen aan zijn vijfde seizoen bij Antwerp bezig. Daarvoor stond hij onder de lat bij streekgeno­ot Dragons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium