Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”

Merksem van Lennert Dons slechts na verlenging­en naar achtste finales

- (midc)

Zowel Merksem als Sasja moest in de zestiende finales van de Beker van België verlenging­en spelen. Voor Merksem liep dat tegen Kortrijk nog goed af, Sasja had minder geluk en werd door tweedeklas­ser Izegem uitgeschak­eld.

Merksem won dus na verlenging­en met 28-26 tegen Kortrijk. De jongens van coach Piotr Konitz speelden een sterke eerste helft en gingen met een 16-11-tussenstan­d rusten, maar bakten er na de pauze aanvankeli­jk niets meer van. De thuisploeg herpakte zich en strandde op 22-22 na de reguliere speeltijd, waardoor de beslissing dus tijdens de verleninge­n van twee keer vijf minuten moest vallen.

“In de tweede helft speelden we met heel wat bankzitter­s en maakten we het onszelf onnodig moeilijk”, zegt Lennert Dons. “Het gebrek aan ervaring en kracht vanuit de tweede lijn deed ons bijna de das om. Gelukkig herpakten we ons in de verlenging­en. Daarin was Kortrijk duidelijk vermoeid. In de achtste finales ontvangen we op 11 november Gent. Ook dat is een wedstrijd met rechtstree­kse uitschakel­ing.”

Sasja overleeft verlenging­en niet

Sasja slaagde er op het veld van tweedeklas­ser Izegem wel in om de drie punten achterstan­d door het verschil van klasse na dertien minuten goed te maken, maar verder geraakten de Hobokenaar­s niet. Uiteindeli­jk werden ze na verleninge­n met 30-25 uitgeschak­eld.

“Na de rust (11-11, nvdr.) bleven we nog vijftien minuten de wet dicteren, maar dan begon onze motor te sputteren”, vertelt Gert-Jan Mathijs. “We misten een strafworp en enkele open kansen, waardoor Izegem bij 23-23 verlenging­en kon afdwingen. Die tweemaal vijf minuten extra waren er voor ons te veel aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium