Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERP NIGHT MARATHON Loopwedstr­ijd verhuist naar avond en nacht

- www.antwerpnig­htmarathon.be

Ze doen het al in onder meer Bilbao, Luxemburg en Singapore en vanaf volgens jaar vindt ook in Antwerpen de marathon ’s avonds en ’s nachts plaats. De Antwerp Ten Miles is zoals steeds in april. De marathon wordt voortaan in september gelopen.

De Antwerp Night Marathon is onderdeel van de viering rond de Olympische Spelen, die honderd jaar geleden plaatsvond­en in Antwerpen, en zal vanaf volgend jaar telkens in september plaatsvind­en. “Er is bewust gekozen voor een marathon die in het donker wordt gelopen. Wereldwijd zijn er ondertusse­n honderden steden die hun eigen marathon hebben. Op deze manier kan Antwerpen zich onderschei­den”, zegt Greg Boekmans van het evenemente­nbureau Golazo.

Start en aankomst van de marathon en de halve marathon liggen rond het evenemente­nplein op de vernieuwde Scheldekaa­ien in de wijk Sint-Andries. Nieuw is ook dat het parcours van de loopwedstr­ijd langs het Kiel, waar een groot deel van de Olympische Spelen plaatsvond, en in het centrum van de stad loopt.

Langs het parcours is er animatie, met onder meer optredens van dj’s, en staan eetstandje­s opgesteld. De marathon begint om 19u en de verwachtin­g is dat alle lopers om 1u binnen zijn. Voor de eerste editie van de hele en de halve marathon hoopt de organisati­e op tientot vijftiendu­izend deelnemers.

De Antwerpse burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) hoopt dat de nieuwe marathon voor veel buitenland­se deelnemers een reden is om een citytrip te doen in Antwerpen. “We merken dat steeds meer atleten in de organisere­nde stad voor een korte vakantie enkele dagen blijven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium