Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eddy Merckx én Roger De Vlaeminck opgenomen in ziekenhuis

Eddy Merckx loopt hoofdbless­ure op bij valpartij tijdens fietstocht­je Roger De Vlaeminck opgenomen met voortduren­de koude rillingen

- HUGO COOREVITS KRISTOF BOHEZ

Zowel Eddy Merckx (74) als Roger De Vlaeminck (72) ligt in het ziekenhuis. Die laatste werd zaterdag opgenomen in Eeklo, Merckx werd zondag met spoed binnengebr­acht in Dendermond­e.

Eddy Merckx, de allergroot­ste renner uit de geschieden­is, was zondag een fietstocht­je aan het maken met enkele ex-collega’s en vrienden. Een weekendrit­ueel dat hij al decennia doet, maar bij een valpartij liep hij een blessure aan het hoofd op. Omdat hij al jaren een pacemaker draagt om zijn traag kloppend hart te ondersteun­en, werd de 74-jarige kampioen gisteren verder onderzocht. De toestand evolueerde ondertusse­n zodanig gunstig dat hij naar een gewone kamer kon worden overgebrac­ht. Hoelang hij daar nog moet blijven, is niet bekend, maar veel rusten is aan de orde.

Onder de scanner

Roger De Vlaeminck belandde zaterdagmo­rgen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis in Eeklo. “Voortduren­d koude rillingen”, zei hij gisteren aan de telefoon. “Ik voel me niet ziek, maar ze willen weten waar die pijnlijke nek en die rillingen vandaan komen. Ze hebben al van alles met mij gedaan: onder de scanner, longen en buik onderzocht. Om die reden moet ik zeker 48 uur gecontrole­erd worden op alles en nog wat”, aldus de 72-jarige Monsieur Paris-Roubaix.

“Ik kreeg ook al Claudine

(Merckx, red.) aan de lijn. Het moet lukken dat we allebei ongeveer op hetzelfde moment in het ziekenhuis liggen. Ik hoop dat ze snel weten welke bacterie of zoiets in het spel is. Dat zet zich op de spieren, hé. Ze hebben gezegd dat ik veertien dagen moet blijven om exact te weten wat er aan de hand is. Dat is niet goed, hé.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium