Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fellaini is de ideale supersub, maar hij haakte zelf af ”

-

Kiezen is verliezen. Dat geldt uiteraard niet voor de keepers - Sels of Van Crombrugge zouden niet worden gemist, aangezien Courtois toch altijd speelt en zijn doublures top zijn. Maar in de andere linies moet ik - hier en daar met pijn in het hart - volgende spelers teleurstel­len: Boyata (sterk WK gespeeld), Vanheusden (straks nochtans nodig als de oude rotten stoppen), Januzaj (de enige linkspoot voorin) en Benteke (onze beste kopper). Net als Praet en Trossard, die ook nipt de duimen moesten leggen, hadden zij er evengoed wél kunnen bij zijn. Hopelijk zijn ze bereid zich klaar te houden als reserve - of nog beter: bewijzen ze de komende maanden mijn ongelijk.

Waarom dan wel Denayer? Omdat ik de aanvoerder van Lyon qua potentieel hoger inschat dan Boyata, en qua ervaring zeker dan Vanheusden. Waarom Vanaken? Omdat hij - weliswaar ‘maar’ in België - constanter presteert dan Praet. Waarom nog vasthouden aan Carrasco? Omdat hij efficiënte­r is dan Januzaj. En omdat hij net als Origi een grotere impact kan hebben als invaller. Als alles goed gaat, hebben we de nummers 12 tot 21 (de keepers niet meegereken­d) alleen nodig om eens in te vallen. De Bruyne en Hazard moeten maar zien dat ze top zijn - hun vorm is állesbepal­end.

Dé supersub is natuurlijk Fellaini. Om de tegenstand­er bang te maken, zou ik hém eigenlijk moeten selecteren. Maar aangezien hij zelf heeft afgehaakt als Rode Duivel, en er zeker tien jongens staan te springen om mee te gaan in zijn plaats, is dat geen optie. Indien nodig moeten de kopsterke verdediger­s maar oorlog gaan maken in de slotfase.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Alderweire­ld, Kompany, Denayer, Vertonghen, Vermaelen, Meunier, Castagne, Witsel, Dendoncker, De Bruyne, Tielemans, Chadli, T. Hazard, E. Hazard, Mertens, Carrasco, Vanaken, Lukaku, Batshuayi, Origi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium