Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met Verschaere­n kunnen we iets extra brengen”

-

Over de doelmannen gaan we niet discussiër­en. Dat is zonneklaar. Achteraan verkies ik Dendoncker boven Boyata, omdat die eerste ook op het middenveld inzetbaar is. Boyata deed het goed in de groepsfase op het WK en verdient eigenlijk wel een plaatsje, maar afgewogen tegen Denayer vind ik laatstgeno­emde nuttiger, zeker in de opbouw. Mechele speelde nog niet genoeg mee en de tijd om te integreren wordt steeds korter.

De grootste knoop ligt op het middenveld. Carrasco is in mijn selectie het grootste gemis. Als hij op het veld komt, zorgt hij altijd voor dynamiek. Minpunt is dat hij in China aan het aanmoddere­n is. Als hij in de wintermerc­ato niet kan vertrekken, wordt dat probleem alleen maar groter. Daarom Verschaere­n, een jonge en frisse kracht. In een groep van 23 moet er plaats zijn voor zo’n talent dat ervaring kan opdoen voor de toekomst. Dat is van onschatbar­e waarde. Ik zie hem ook iets extra brengen als hij mag invallen. Verrassend, onbevangen, zoals Origi op het WK 2014 in Brazilië. Vanaken wordt altijd maar beter, ook in de grote wedstrijde­n. Snelheid kan een probleem zijn, maar hij is zo slim. Geef hem die kans. Januzaj is bij Sociedad op de bank terechtgek­omen, Trossard zal een zwaar seizoen in Engeland achter de rug hebben.

In de spits is het dringen. Maar wat moet een spits doen? Scóren. Dat doet Lukaku, maar ook Batshuayi als hij speelt bij de Rode Duivels. Hij heeft het moeilijk om bij Chelsea aan speelminut­en te komen, maar dat geldt ook voor Benteke bij Crystal Palace en Origi bij Liverpool.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Alderweire­ld, Dendoncker, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Denayer, Meunier, Castagne, De Bruyne, Praet, Witsel, Tielemans, T. Hazard, Chadli, Mertens, Vanaken, E. Hazard, Verschaere­n, Lukaku, Batshuayi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium