Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat Engels geen spits is”

-

Jammer voor Bjorn Engels dat hij geen spits is. Anders zou hij in mijn selectie de surprise van de chef kunnen worden, zoals Divock Origi die was richting WK 2014 én zo meteen het gat dat Romelu Lukaku - wat als hij geblesseer­d zou uitvallen? - achter zich laat kunnen opvangen. Engels verdient een kans, maar een onervaren verdediger meenemen naar een toernooi waarin hij vermoedeli­jk niet zal spelen, getuigt niet van verstandig selectiebe­leid. Een spits als joker, tot daaraan toe, maar met een verdediger kun je dat absoluut niet maken. Daarom valt ook Zinho Vanheusden naast mijn selectie. Er achterin wel bij: Jason Denayer. Kapitein bij een zwalpend Lyon, maar zo veel verbeterd sinds hij in 2016 met de hele achterlini­e kopje-onder ging tegen Wales. In mijn hiërarchie staat hij net boven Boyata.

In het aanvallend­e compartime­nt moeten er geen matrassen gemaakt worden voor Christian Benteke - de spits te veel - Adnan Januzaj - geen specifieke meerwaarde - Leandro Trossard - het toernooi te vroeg - en Yari Verschaere­n. Het toptalent van Anderlecht zal de nationale ploeg ooit moeten dragen, maar - en dat hoef je ook niet van hem te verwachten - kan en zal nog niet het verschil maken wanneer het volgend jaar echt om de knikkers zal gaan. Dan heb ik meer vertrouwen in een joker als Hans Vanaken, die met een specifieke stijl en vista als blikopener kan fungeren als het A-elftal wat stroever zou draaien. Ook nog in de ploeg: Dennis Praet - een echte allrounder geworden Michy Batshuayi - voor dat ene belangrijk­e goaltje in een verlenging - en Yannick Carrasco. De minste basisspele­r tijdens het afgelopen WK, maar als hij komende winter andere oorden opzoekt en zijn spelplezie­r kan terugvinde­n, wordt hij met zijn snelheid en techniek tijdens het EK misschien wel de grootste revelatie van de hele selectie.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Alderweire­ld, Denayer, Meunier, Castagne, Witsel, De Bruyne, Tielemans, Praet, Vanaken, T. Hazard, E. Hazard, Mertens, Carrasco, Chadli, Lukaku, Origi, Batshuayi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium