Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vanheusden als de verrassing”

-

We hebben zoveel aanvallend­e weelde, dat we vooral offensieve spelers moeten meenemen. Daarom laat ik verdediger­s als Boyata en Denayer vallen en zie ik Leander Dendoncker als een defensieve maar tegelijk ook polyvalent­e pion. In elke EK-selectie zit minstens één verrassing en in dit geval kies ik voor Zinho Vanheusden van Standard. Het is belangrijk om oog te hebben voor de Duivels van de toekomst.

Daarom was de zwaarste keuze op het middenveld die tussen Hans Vanaken en Yari Verschaere­n. Enerzijds kun je Verschaere­n ervaring laten opdoen door hem mee te nemen naar een groot tornooi. Anderzijds is Vanaken een stabiele factor, die standvasti­gheid, kopkracht en simpel voetbal brengt. Dus kies ik toch voor Hans Vanaken, want Verschaere­n zal ook een zwaar seizoen draaien bij Anderlecht.

De andere keuzes op het middenveld lijken me logisch. Tielemans en Praet zijn uitstekend­e doublures geworden van jongens als Witsel en De Bruyne. Toch één opmerking: als Marouane Fellaini zijn rentree zou willen maken bij de Rode Duivels zou ik hem meenemen in plaats van Dennis Praet. Het profiel van Fellaini is uniek. Met zijn lengte, power en stootkrach­t kan hij eender welke wedstrijd doen kantelen. Voor hem is het geen nadeel dat hij in China voetbalt. Dat is het wel voor Yannick Carrasco, die ik laat afvallen.

In de spits is Romelu Lukaku onmisbaar met al zijn doelpunten. Als vervangers kies ik voor Batshuayi en Origi. Michy Batshuayi speelt niet veel bij Chelsea, maar heeft ook weinig nodig om doelpunten te maken. Divock Origi leerde bij Liverpool om geduldig te zijn - en belangrijk als hij daartoe de kans krijgt.

De drie doelmannen zijn een evidentie met hun ervaring. Januzaj - die nooit echt kon overtuigen - is één van de grootste slachtoffe­rs.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Alderweire­ld, Vermaelen, Kompany, Vertonghen, Dendoncker, Vanheusden, Witsel, De Bruyne, E. Hazard, Meunier, Chadli, Castagne, Tielemans, Praet, Vanaken, T. Hazard, Mertens, Lukaku, Batshuayi, Origi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium