Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Origi en Batshuayi kweken zitvlees, dus zou ik kiezen voor Depoitre”

-

In doel ligt de hiërarchie vast en is Matz Sels de afvaller, puur op basis van internatio­nale ervaring. In de verdedigin­g is er geen plaats voor Jason Denayer, Bjorn Engels, Brandon Mechele of wissel op de toekomst Zinho Vanheusden. Zij moeten de duimen leggen voor Dedryck Boyata. Die deed het uitstekend in Rusland en verdient zijn krediet. Hij speelt bovendien nu in de Bundesliga, wat een betere competitie is dan de Schotse. Vijf centrale verdediger­s is voldoende, aangezien Leander Dendoncker daar als noodoploss­ing kan depanneren. Vandaar ook de keuze voor Yannick Carrasco, Nacer Chadli en Thorgan Hazard boven Yari Verschaere­n, Adnan Januzaj of Leandro Trossard. Verschaere­n ligt in de balans met Carrasco, maar net als Trossard kan hij alleen achter de spitsen uit de voeten. Terwijl Chadli, Thorgan en Carrasco ook kunnen dienen op de linkerflan­k.

Polyvalent­ie geeft ook de doorslag in mijn keuzes voor het middenveld en dan met name voor Dennis Praet en Hans Vanaken. Net als De Bruyne zijn zij bruikbaar naast Witsel, maar een rij hoger renderen ze ook.

Voorin geen Divock Origi, Michy Batshuayi of Christian Benteke. Niet omdat ze geen goeie spitsen zijn - Origi is een fijne voetballer, Batshuayi een echte

killer - maar op clubniveau kweken ze momenteel alleen zitvlees. Dan zou ik kiezen voor Laurent Depoitre als tweede targetman achter Lukaku. Hij verzamelde in zijn eentje evenveel speelminut­en als de drie samen - en bijna dubbel zoveel doelpunten. Komen Origi en/of Batshuayi straks van de bank, dan winnen zij alsnog het pleit. Al hebben we met Mertens in de spits ook daar nog een vervanger voor Lukaku achter de hand. Dat zou toelaten om De Bruyne achter de spitsen te zetten, waar hij beter rendeert.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Alderweire­ld, Boyata, Meunier, Castagne, Chadli, T. Hazard, Tielemans, Praet, De Bruyne, Witsel, Dendoncker, Mertens, E. Hazard, Carrasco, Vanaken, Lukaku, Depoitre

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium