Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verschaere­n en Trossard kunnen een wedstrijd openbreken”

-

Twee vaste waarden in de spits vallen af door een gebrek aan wedstrijdr­itme - Christian Benteke en Michy Batshuayi. Divock Origi mag wel mee. Hij bewees in de Champions League hoe gevaarlijk hij is als joker. De op een na beste aanvaller na Romelu Lukaku in de selectie is voor mij Dries Mertens.

Yari Verschaere­n en Leandro Trossard hebben een persoonlij­ke actie en scorend vermogen waarmee ze een wedstrijd kunnen openbreken. Ik verkies hen boven Adnan Januzaj en Dodi Lukebakio.

Hans Vanaken is zo’n speler die nooit onder een bepaald niveau gaat. Hij pikte het hoge tempo van de Duivels probleemlo­os op en wordt elk jaar beter. Ook is hij een garantie voor assists en goals. Op stilstaand­e fases kan hij een wapen zijn.

Centraal op het middenveld zijn Axel Witsel, Youri Tielemans en Dennis Praet de namen. Leander Dendoncker valt af omdat ook Kevin De Bruyne en Hans Vanaken een rijtje lager kunnen spelen.

De keuze voor de flanken was makkelijk er is geen reden om te twijfelen aan Meunier, Castagne, Chadli en Thorgan Hazard. Yannick Carrasco is hier het slachtoffe­r.

Dedryck Boyata stelde nooit teleur in een driemansde­fensie met Alderweire­ld en Vertonghen, maar ik moet keuzes maken. Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zijn als ze fit zijn - beter. Alderweire­ld en Vertonghen zijn incontourn­able, ondanks een slap seizoensbe­gin bij Tottenham. Jason Denayer maakt indruk bij Lyon en staat een stapje boven Brandon Mechele, Björn Engels en Zinho Vanheusden.

Erg jammer dat Clinton Mata al een interland met Angola speelde overigens. Anders had hij een goeie kans op een selectie gehad. In doel kies ik mijn keepers in functie van talent, leeftijd en internatio­nale ervaring.

Selectie: Courtois, Mignolet, Casteels, Alderweire­ld, Denayer, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, Castagne, Chadli, T. Hazard, Witsel, Tielemans, Praet, De Bruyne, E. Hazard, Mertens, Vanaken, Verschaere­n, Trossard, Lukaku, Origi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium