Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onszelf in de voet geschoten”

-

Iedereen binnen het Berchemkam­p had na de wedstrijd op Wijgmaal het gevoel dat er drie punten te grabbel werden gegooid. De ontgoochel­ing was dan ook bijzonder groot. Zo ook bij Bart Cornelisse­n, die eerlijk toegaf dat de hand best in eigen boezem werd gestoken.

“We hebben het 2-1-verlies grotendeel­s aan onszelf te wijten”, geeft Cornelisse­n eerlijk toe. “We werden op efficiënti­e gepakt en schoten op die manier onszelf in de voet. We waren duidelijk de betere ploeg en iedereen werkte ook hard. Na onze recente vier op zes en vooral de manier waarop we die hadden behaald, kwamen we opnieuw op een 0-1-voorsprong. Ik dacht echt dat we gelanceerd waren, maar voor de derde week op rij vergaten we de wedstrijd dood te maken en incasseerd­en we doelpunten tijdens de slotfase van de match. Deze keer met een nederlaag tot gevolg.”

Uiteraard is het dan in de eerste plaats toch vooral zoeken naar de oorzaken van het probleem. “Ik heb de indruk dat we, van zodra we op voorsprong klimmen, telkens plots anders beginnen te spelen”, zegt Cornelisse­n. “Om een of andere reden vergeten we dan te voetballen. In plaats van de bal in de ploeg te houden, schakelen we over naar het spelen van de lange bal. Dat gebeurt zonder dat de trainer dat vraagt of aangeeft. We hebben trouwens geen spitsen die graag in de diepte worden aangespeel­d, maar toch wordt het gedaan. Het valt moeilijk te verklaren, maar we moeten hier de komende weken aan werken.”

Door de nederlaag op Wijgmaal blijft Berchem wel onderaan het klassement hangen. “Tegen Wijgmaal verloren we drie belangrijk­e punten, dat is duidelijk. Ondertusse­n mogen we niet vergeten dat we met tegenstrev­ers als Hades, Hasselt, Tienen en Bocholt al een moeilijk programma hebben afgewerkt. Ik zie dus geen reden tot paniek, maar dat neemt niet weg dat we zondag onnodig verloren van een ploeg die binnen onze mogelijkhe­den lag. Dat is morsen met punten, daar is geen andere uitleg voor. We moeten slimmer of volwassene­r voetballen om zulke wedstrijde­n te winnen. Het zit vaak in de details die over winst of verlies beslissen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bart Cornelisse­n.
FOTO TOM GOYVAERTS Bart Cornelisse­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium