Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik mijn prestatie van vorige week heb kunnen bevestigen”

-

Sint-Lenaarts is zaterdagav­ond met een 1-1-gelijkspel teruggekee­rd van de trip naar het tweede geklasseer­de HeurTonger­en. De ploeg van trainer Gino Swaegers blijft alleen leider, maar ziet Lyra-Lierse tot op één punt en City Pirates tot op twee punten naderen. En laat nu net die laatste club zaterdagav­ond op bezoek komen in Sint-Lenaarts.

“Ik ben best tevreden met dat gelijkspel in Tongeren”, zegt Marijn Kenis. “Er zat misschien meer in, maar vooraf hadden we zeker voor een punt getekend. Ook mijn eigen wedstrijd was best oké. Ik heb mijn prestatie van een week eerder bevestigd. Verdedigen­d deden we het goed. De organisati­e klopte, we gaven weinig weg. Het is alleen jammer dat het tegendoelp­unt uit een stilstaand­e fase viel. Een hoekschop werd binnen gekopt.”

Het gevoel dat Sint-Lenaarts twee punten liet liggen, leeft wel bij Kenis.

“Aanvallend misten we wat scherpte, vind ik. De kansen die we kregen, werden niet goed uitgespeel­d. We hadden met 1-2 of 1-3 kunnen winnen.”

Dat Kenis zelf weer in de basis mocht starten, was uiteraard een leuke opsteker.

“Dat is altijd plezant. Ik vind dat ik ook op training goed bezig ben. Het loopt lekker. Dat ik nu mijn kansen krijg, bewijst dat we over een kern beschikken die uit meer dan elf zogezegde basisspele­rs bestaat. Op Heur-Tongeren hebben we bijvoorbee­ld Daoudi moten vervangen. Daoudi is en blijft heel belangrijk voor ons, maar het lukte ook zonder hem. Versta me niet verkeerd: ik wil hem er graag altijd bij hebben, want met een offensieve actie kan hij het verschil maken.”

Marijn Kenis slikte wel een gele kaart. “Daardoor was het de rest van de wedstrijd natuurlijk oppassen geblazen voor mij, maar ik heb mijn ding gedaan en heb ook offensief mijn steentje bijgedrage­n. Zaterdag krijgen we City Pirates op bezoek en dat wordt weer een heel andere wedstrijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium