Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hades kwam niet in het stuk voor”

-

Een betwistbar­e strafschop maakte in de slotminuut van de wedstrijd tegen Hades (0-1) een einde aan de sterke reeks van wedstrijde­n zonder nederlaag die Cappellen aan het opbouwen was. “Op basis van het overwicht dat we hadden, zouden we zelfs met een gelijkspel geen vrede hebben kunnen nemen”, vindt Maxim Volant.

“Verliezen is nooit prettig, maar de manier waarop het gebeurde, maakt het allemaal nog extra pijnlijk”, sakkert de Cappelse centrale verdediger. “De Limburgse bezoekers kwamen niet in het stuk voor. We stonden goed en alleen met een afstandssc­hot recht op onze doelman Björn Joossens wekte Hades de schijn even te kunnen dreigen. We hadden alles onder controle, maar helaas hebben we het niet afgemaakt.”

Cappellen was niet alleen de betere ploeg, maar creëerde ook heel wat kansen. “Vooral uit enkele uitbraken van Tiago Faria Da Silva hadden we meer rendement moeten puren. Nochtans verliep de opbouw via de flanken naar wens, alleen in laatste instantie liep het elke keer mis.”

Terug naar anonieme middenmoot

Door de late strafschop moesten Volant en co. de kelk tot op de bodem ledigen.

“Hoe onrechtvaa­rdig kan voetbal zijn”, vraagt Maxim Volant zicht terecht af. “Wij krijgen onze strafschop kort voor de rust niet omdat Danté Walen De Keyser probeert overeind te blijven bij het omspelen van de doelman. Bij de bezoekers gaat de bal wel op de stip omdat de spits zijn voet laat hangen en daardoor de scheidsrec­hter om de tuin leidt. In de resterende blessureti­jd hebben we op goed geluk nog geprobeerd een punt uit de brand te slepen, maar de acties waren niet gecontrole­erd en dan valt de bal meestal niet goed. Jammer dat onze reeks van vier wedstrijde­n zonder nederlaag nu werd afgebroken en dat we weer in de anonieme middenmoot zijn terechtgek­omen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium