Gazet van Antwerpen Stad en Rand

500 handtekeni­ngen voor crèche: “Sascha moet openblijve­n”

Kind & Gezin weigert pers op infosessie van kinderdagv­erblijf

- ERIK VANDEWALLE

Een petitie voor het behoud van de met sluiting bedreigde crèche Sascha heeft meer dan vijfhonder­d handtekeni­ngen opgeleverd. De Kalmthouts­e schepen van Kinderopva­ng Sandra Hoppenbrou­wers (CD&V) had zowel Kind & Gezin als de ouders dinsdagavo­nd uitgenodig­d voor een gesprek. De pers werd wandelen gestuurd.

Begin deze maand ontving kinderopva­ng Sascha het bericht van Kind & Gezin dat de vergunning voor opvang van baby’s en peuters op 28 oktober wordt ingetrokke­n. Het is een dispuut dat al langer aansleept en is gebaseerd op diverse rapporten van de Zorginspec­tie, na een anonieme klacht en een klacht van een gewezen werknemer. Het inspectiev­erslag heeft het onder meer over onaangepas­te voeding per leeftijd en over kinderen die honger hebben en lang moeten wachten. Er is ook sprake over onoprechte communicat­ie aan de ouders, over een hond die zou plassen op buitenspee­lgoed en het feit dat enkel de verantwoor­delijke mag spreken met ouders. Dat laatste wordt door alle ouders ontkend.

Eerder zei woordvoerd­er van Kind & Gezin Nele Wouters dat de gemelde klachten bleven aanslepen en dat uitbaatste­r Sascha van de Lande ze niet of onvoldoend­e wegwerkte.

Dinsdag volgde het gesprek met de ouders. De pers was er niet welkom. Vooraf wilden enkele ouders wel hun mening geven. Net als de meeste ouders zijn ook papa Jeroen Schram en mama Lorna McKellar erg tevreden over de crèche. “We hopen vanavond duidelijkh­eid te krijgen, want tot nu tot hulde Kind & Gezin zich in stilzwijge­n. Zelf heb ik bijna alle crèches in een straal van meer dan tien kilometer bezocht en ik heb het beste kinderdagv­erblijf gevonden: Sascha”, zegt Jeroen Schram. Lorna McKellar twijfelt of Kind & Gezin het beste

Lorna McKellar

Een van de ouders

met de kinderen voorheeft. “Als Sascha dicht moet, zijn we verplicht een crèche te zoeken die minder goed is.”

Via haar raadsman laat Sascha van de Lande weten dat ze sterk overweegt om binnen de vastgestel­de termijn bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van Kind & Gezin.

“Als Sascha dicht moet, zijn we verplicht een crèche te zoeken die minder goed is.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Kinderdagv­erblijf Sascha moet de deuren sluiten. De ouders komen op voor kinderdagv­erblijf Sascha.
FOTO ERIK VANDEWALLE Kinderdagv­erblijf Sascha moet de deuren sluiten. De ouders komen op voor kinderdagv­erblijf Sascha.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium