Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De rust moet terugkeren”

Pallieters Rocky Peeters zetten aan de deur, Dirk Gyselinckx neemt over als T1

- KURT GULDENTOPS

‘‘We hebben lang het geloof in onze trainer uitgesprok­en, maar nu moeten we actie ondernemen.’’ Luc Van Thillo Voorzitter

Rocky Peeters is niet langer hoofdcoach van Lierse Kempenzone­n. De T1 van de Pallieters lag na de aanhoudend­e mindere resultaten al langer onder vuur en wordt vervangen door Dirk Gyselinckx.

Rocky Peeters trad vorig seizoen in dienst op het Lisp nadat coach zonder diploma Urbain Spaenhoven diende geofferd te worden om een licentie te bekomen. Aanvankeli­jk had de komst van Peeters veel weg van een sprookje. Hij was van kindsbeen af supporter van Lierse en hij zag het als een springplan­k om de club van zijn hart te leiden. Maar de achterban volgde niet. Van bij zijn aanstellin­g al werd Peeters uiterst kritisch benaderd. De 10 op 18 in de eindronde hield de jonge coach in het zadel, maar al vroeg in de voorbereid­ing op het huidige seizoen keerde de onrust terug na onder meer kansloos bekerverli­es bij Aalst. De terugkeer van Urbain Spaenhoven deed de rol van Rocky Peeters de jongste weken wel fel afzwakken, maar toch bleef zijn aanwezighe­id bij zowel spelers als fans het nodige negativism­e opwekken. En werd hoofdzakel­ijk hem de verantwoor­delijkheid voor de magere 3 op 21 in de schoenen geschoven.

Afgeremd

Vooral zaterdag na de 0-1 tegen SK Heist groeide het gevoel binnen het bestuur dat er iets moest gebeuren. De groei van de club binnen al zijn geledingen werd immers afgeremd door de troebele prestaties van zijn eerste elftal. Om de rust te herstellen is het vertrek van Peeters dan ook een logische keuze.

“Ja, de rust moet absoluut terugkeren, dat staat voorop”, verklaarde Luc Van Thillo. “Om één of andere reden zorgde de aanwezighe­id van Rocky Peeters voor enig negativism­e. We hebben lang het geloof in onze trainer uitgesprok­en, maar nu dienen we actie te ondernemen.”

En zo gebeurde gisteren. Lierse Kempenzone­n voegde immers Dirk Gyselinckx toe aan de sportieve staf van het eerste elftal. Hij wordt de nieuwe T1. Gyselinckx heeft een behoorlijk­e staat van verdienste opgebouwd bij Anderlecht en slaagde er de voorbije maanden ook in om de jeugdwerki­ng van de Pallieters terug op het juiste spoor te zetten. Vanuit die rol had hij ook een korte lijn met het eerste elftal.

Met Urbain Spaenhoven, Dirk Gyselinckx en Nico Van Kerckhoven beschikt Lierse Kempenzone­n nu over een triumviraa­t dat pakken ervaring telt. En misschien nog belangrijk­er: heel geliefd is bij de supporters. Zij staan voor de opdracht om de Lierenaars zo snel mogelijk uit de onderste regionen van de eerste amateurkla­sse weg te smokkelen.

 ?? FOTO'S GMAX AGENCY, CHRISTOPHE KETELS ?? Dirk Gyselinckx.
FOTO'S GMAX AGENCY, CHRISTOPHE KETELS Dirk Gyselinckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium