Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Babypap met visquiche-smaak

Colruyt brengt nieuwe lijn diepvriesm­aaltijden voor baby’s uit

-

Niet alleen meer voor de eenzame single, maar nu ook voor baby’s: de diepvriesm­aaltijd. Colruyt start met een assortimen­t versbereid­e babyvoedin­g. Eigen onderzoek wees namelijk uit dat er een gebrek was aan gevarieerd, vers en snel eten voor de jongste spruit. En er mag ook wat variatie zijn. Vandaar de keuze voor onder meer cottage pie en tikka masala.

Cottage pie, spaghetti of visquiche. De nieuwe lijn babyvoedin­g die Colruyt vanaf vandaag in de diepvries en in de verstoog legt, houdt ook rekening met de fijnproeve­rs onder de baby’s. Het warenhuis mikt op de allerjongs­te eters: van 5 tot 48 maanden. Met jonge, drukke ouders die niet de tijd vinden om zelf een dagelijkse portie verse babyvoedin­g te bereiden.

“Uit marktonder­zoek blijkt dat ouders nood hebben aan kant-enklare, kwaliteits­volle en gevarieerd­e gerechten voor hun baby’s. Maaltijden die vers bereid zijn en sterk gelijken op het eten dat ouders zelf klaarmaken. Het is een aanvulling op onze andere babyproduc­ten zoals de potjesvoed­ing”, zegt Yasmine Boudjida van Colruyt.

Smaakexplo­sie

Over de gezondheid moeten de ouders zich geen zorgen maken. De normen voor babymaalti­jden zijn volgens Boudjida sowieso erg streng. Ze bevatten minder suiker en zout dan andere maaltijden. “En ook geen bewaarmidd­elen of andere e-nummers.”

Kinderdiët­iste Rolinde Demeyer vindt het alvast een goede zaak dat er ook minder klassieke maaltijden worden aangeboden. Variatie is goed, en zorgt ervoor dat kinderen later ook gemakkelij­kere eters worden. “Veel te vaak wordt er in klaargemaa­kte babyvoedin­g toch nog een wortel of een banaan gedraaid om het geheel zoeter te maken. Dat gaat beter binnen bij baby’s. Maar als we baby’s een breder smaakpalet aanbieden, zullen ze ook als kleuter en peuter gevarieerd­er eten.”

Anderzijds hoeft babyvoedin­g vooral niet te sterk te smaken. “Ook thuis hebben ouders de neiging om er extra zout op te doen, maar doe dat vooral niet. Voor een baby is elke smaak na borst- of flesvoedin­g een smaakexplo­sie, ook als dat voor ons wat flauw proeft.”

Of ze het ook lekker vinden, die nieuwe, verse warenhuism­aaltijden? Onze proefbaby Lewis, 6 maanden oud, was onbeslist. “De fruitpap werd wel gesmaakt, maar de groenten gingen er minder goed in”, vertelt mama Valerie.

Rolinde Demeyer

Kinderdiët­iste

‘‘Als we baby’s een breder smaakpalet aanbieden, zullen ze ook later gevarieerd­er eten.’’

 ?? FOTO ID/ LIEVEN VAN ASSCHE ?? Proefbaby Lewis. “De fruitpap werd wel gesmaakt, maar de groenten gingen er minder goed in”, vertelt mama Valerie.
FOTO ID/ LIEVEN VAN ASSCHE Proefbaby Lewis. “De fruitpap werd wel gesmaakt, maar de groenten gingen er minder goed in”, vertelt mama Valerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium