Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er komt geen nieuwe ontslagron­de”

Makro Deurne doet het beter dan andere vestiginge­n

- (cwil)

Er is weer hoop voor de zwaar geteisterd­e supermarkt­keten Makro, die 280 mensen tewerkstel­t in Deurne. Volgens algemeen directeur Vincent Nolf is het verlies stevig verkleind en doet de winkel in Deurne het dankzij enkele innovaties behoorlijk goed.

De gezamenlij­ke omzet van de zes Makro-winkels daalde in de voorbije jaren telkens met 10%. In het boekjaar van 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 liep het verlies in België op tot 61,7 miljoen euro. “Maar er is beterschap”, zegt Vincent Nolf. “In het boekjaar dat we eind september van dit jaar hebben afgesloten, is het verlies fors teruggedro­ngen. De omzetdalin­g voor de zes winkels blijft heel beperkt, en zit tegen de 0%.”

Snelle ingang

De winkel in Deurne doet het volgens Nolf op sommige vlakken duidelijk beter dan andere Makro-winkels. “Een van de innovaties die we hebben doorgevoer­d, is de snelle ingang naar de afdeling met verse groenten, fruit, vis en vlees”, zegt Nolf. “Daardoor trekken we klanten uit de buurt aan, die snel inkopen willen doen. Ook de drive-in, waarbij klanten met hun auto in de winkel kunnen rijden om hun koffer vol te laden met tuin- en bouwmateri­aal, is een succes. De klant moet zijn koffer aan de kassa alleen openmaken, maar niet uitladen. Daarmee spaart hij veel tijd uit, wat veel klanten goed uitkomt.”

Door de betere resultaten komt er volgens Nolf geen nieuwe ontslagron­de. “We gaan het personeels­bestand niet verder afbouwen”, zegt Nolf. “Maar de personeels­kosten zijn nog altijd zwaar. We moeten de productivi­teit verhogen door processen aan te passen. En we moeten meer eigen merken verkopen en onderhande­len over betere voorwaarde­n met onze leverancie­rs.”

De samenwerki­ng tussen Makro en elektronic­aketen Mediamarkt is intussen verlengd. “Mediamarkt heeft zopas een nieuw driejarig huurcontra­ct getekend om boven vijf van de zes Makro-winkels, waaronder die in Deurne, een ruimte te huren”, zegt Nolf.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Makro maakte ook bekend dat de samenwerki­ng met elektronic­aketen Mediamarkt is verlengd.
FOTO PATRICK DE ROO Makro maakte ook bekend dat de samenwerki­ng met elektronic­aketen Mediamarkt is verlengd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium