Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Communicat­ie met ouders crèche had beter gekund”

Kind & Gezin slaat mea culpa in kwestie over eventuele sluiting kinderdagv­erblijf Sascha

- ERIK VANDEWALLE

Kind & Gezin geeft toe dat er slecht gecommunic­eerd werd met de ouders over de eventuele sluiting van kinderdagv­erblijf Sascha. Er is ook niet voor alle kinderen een alternatie­f voorhanden. Kind & Gezin gaat nu met de ouders en de uitbater aan tafel zitten. “En als de tekorten op tijd zijn weggewerkt, kan Sascha openblijve­n.”

Kind & Gezin en een zestigtal ouders die hun kinderen naar kinderdagv­erblijf Sascha brengen zaten dinsdagavo­nd samen in het gemeentehu­is van Kalmthout. De pers was niet welkom.

Jeroen Schram is een van de ouders. “Wie verwacht had dat Kind & Gezin met oplossinge­n zou komen, kwam bedrogen uit”, zegt hij. “Kind & Gezin gaat nu proberen andere opvangplaa­tsen te zoeken, maar geeft toe dat niet voor alle baby’s en peuters een alternatie­f zal worden gevonden.”

Kind & Gezin gaf op de infosessie ook toe dat de communicat­ie naar de gemeente en de ouders beter had gekund en beloofde beterschap. De organisati­e wil rond de tafel te gaan zitten met een delegatie van de ouders en met Sascha van de Lande van het kinderdagv­erblijf.

Woordvoerd­er Nele Wouters van Kind & Gezin: “Het is nooit onze bedoeling om een crèche zomaar te sluiten. Maar wij moeten er altijd over waken dat de opvang gebeurt in optimale omstandigh­eden. Dat geldt ook in dit dossier. Er is begrip voor de vele vragen van de ouders, maar die kunnen geen totaalbeel­d hebben op een dossier zoals Kind & Gezin dat heeft. De ouders laten nu weten dat ze willen helpen om de tekorten

in kinderdagv­erblijf Sascha weg te werken. Dat is dat voor ons positief nieuws.” Procedure volgen

Nele Wouters benadrukt dat die dialoog losstaat van wat moet gebeuren in het lopende handhaving­sproces. “Wij moeten de procedures strikt volgen. Een crèche open houden vergt een contract tussen Kind & Gezin en de persoon die het kinderdagv­erblijf openhoudt. Controle gaat na of de voorschrif­ten en vergunning­svoorwaard­en worden gerespecte­erd. Als dat niet zo is, moet er worden bijgestuur­d. Dat is in dit dossier niet anders. Wanneer wordt vastgestel­d dat de tekorten op tijd zijn weggewerkt, kan de opvang gewoon open blijven.”

 ?? FOTO EVDW ?? De ouders gaven dinsdagavo­nd meer dan 500 handtekeni­ngen af voor het behoud van hun crèche.
FOTO EVDW De ouders gaven dinsdagavo­nd meer dan 500 handtekeni­ngen af voor het behoud van hun crèche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium