Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zijn coach

-

Het is begin dit jaar, het tennisseiz­oen is net begonnen en na een vroege exit op de Australian Open neemt David Goffin afscheid van zijn coach Thierry Van Cleemput. De man met wie hij vijf jaar in zee is gegaan, een eeuwigheid in tennis. Goffin neemt zijn tijd om een coach te zoeken. De Zweed Thomas Johansson, in het verleden al consultant van Goffin om vooral zijn opslag bij te spijkeren, is sinds eind februari zijn coach. Een schokeffec­t levert die wissel aanvankeli­jk niet op, maar zie, vandaag staat Goffin nummer veertien van de wereld, is hij nog in de running voor het kampioenen­bal van de ATP Finals, de beste acht van het seizoen.

Johansson: “Het begin met David verliep wat aarzelend, maar ik ben erg tevreden over zijn vooruitgan­g dit seizoen. We zitten vaak op dezelfde lijn.” Het klikt tussen de vrijwel altijd bedaarde Goffin en de vrijwel altijd rustige Zweed – in de spelersbox lijkt hij wel een sfinx. Toernooidi­recteur Dick Norman, generatieg­enoot van Johansson: “Hij heeft superveel ervaring, stond top tien, won een grandslamt­oernooi. De twee karakters passen bij elkaar. Maar vergis je niet: Thomas is veeleisend. Hij kan David rustig houden maar kan hem ook serieus pushen.”

Zo wil Johansson nog graag sleutelen aan zijn uitstralin­g op de baan. Volgens hem moet Goffin nog expressiev­er uit de hoek komen, bij een gewonnen punt bijvoorbee­ld meer de vuisten ballen om zo de tegenstand­er uit zijn lood te slaan of het publiek te bespelen. Ook al ligt dat niet in de aard van Goffin.

“Het begin met David verliep wat aarzelend, maar ik ben erg tevreden over zijn vooruitgan­g dit seizoen.” Thomas Johansson Coach David Goffin

 ?? FOTO ISOPIX ?? Met coach Thomas Johansson.
FOTO ISOPIX Met coach Thomas Johansson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium