Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zijn supporters

- HANS JACOBS

“Je zult ze donderdag wel horen en zien. Het zal niet lang duren. Dat zijn zijn hardcorefa­ns, die zullen afkomen.” Wanneer Goffin in België is, kan hij steevast op een schare trouwe fans rekenen, zegt Dick Norman. “Hij is ook niet meer zozeer die Waalse tennisser, hij kan ook meer rekenen op Vlaamse supporters. De Belgen zijn niet vergeten dat Goffin toch al twee keer mee de Belgische Daviscuppl­oeg tot in de finale heeft gebracht. Hij is onze beste speler ooit. Als ik vraag aan een 10-jarig tennissert­je Wie is onze nummer

één?, dan weten ze duidelijk wie Goffin is.” Al zal Goffin wellicht nooit zo’n massa volk zoals Kim Clijsters of Justine Henin – dat waren de uitzonderi­ngen in het Belgische tennis – op de been brengen.

Ook zijn familie zakt af naar Antwerpen. Papa Michel Goffin, tennislera­ar in de club waar de kleine David zijn eerste stapjes zette, beheert onder meer zijn boekhoudin­g en houdt zich discreet weg van alle aandacht. Zijn mama, Françoise, wil nog minder in de spotlights lopen. Zij behoort dan wel niet tot de officiële staf van Goffin, maar is belangrijk achter de schermen voor haar zoon. Goffins karakter – redelijk timide en introvert – heeft hij vooral van zijn mama.

Norman: “Hij krijgt wel een paar badges voor de kleedkamer­s en de spelerslou­nge, maar zijn hele familie kan hij natuurlijk niet backstage meenemen. David kan wel bijkomende tickets vragen voor zijn familie en vrienden in de tribune.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium