Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouwen dichter bij Tokio, mannen niet

-

In de race voor Tokio hebben de Belgische ploegen gisteren een wisselvall­ige beurt gemaakt. De vrouwenplo­eg, met Bossuyt, D’Hoore, Dom en Kopecky, boekte in de kwalificat­ies de vijfde tijd van allemaal en behield die plek in de volgende ronde. Met 4’21”933’” tekende de ploeg bovendien voor een nieuw Belgisch record. “Dik tevreden dus”, sprak Jolien D’Hoore. Dat Frankrijk, een gevaarlijk­e tegenstand­er voor een olympisch ticket, vandaag wel mag strijden voor de medailles, was het enige minder goede nieuws.

Minder geweldig verging het de mannen. De Ketele, Ghys, Herregodts en Weemaes wisten zich in de kwalificat­ies bij de mannen nipt bij de beste acht ploegen te plaatsen en werden zevende. Niet goed genoeg, omdat concurrent­en voor de Spelen, zoals Zwitserlan­d en Duitsland vóór hen eindigden. Tokio wordt er dus niet makkelijke­r op. Daarvoor moeten de Belgen de beste acht in de wereldrank­ing halen. Nu staan ze tiende.

Nieuwe titel voor Viviani

Sommige renners nemen nooit vakantie. Zaterdag werd Elia Viviani op de weg nog tweede in de Ronde van Zeeland, gisteren deed hij er een Europese titel op de piste bij. In Apeldoorn spurtte de Italiaan naar de gouden plak in de afvalling. Op nummer twee eindigde bovendien nog een renner die u vooral van op de weg kent: de Fransman Bryan Coquard. Voor Viviani is het de tweede Europese titel in amper drie maanden. In augustus werd hij – ook al in Nederland – Europees kampioen op de weg.(wvo)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium