Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derby leeft echt in de groep”

Lauryn Sercu (Mortsel) kijkt uit naar komst van exclub

- (spe)

Mortsel verloor zaterdag met 31 in Bissegem, maar die nederlaag lijkt ondertusse­n verteerd. In Mortsel bereidt iedereen zich nu voor op de komst van Lint. Niet het minst de net twintig jaar geworden middenspee­lster Lauryn Sercu, die het opneemt tegen haar exclub.

“Ik doorliep de jeugdreeks­en in Mortsel”, vertelt Sercu. “Daarna verkaste ik voor een jaar naar Mavoc Mechelen en vervolgens was ik twee jaar bij Lint aan de slag. Daar moest ik als jongere in het midden opboksen tegen twee ervaren concurrent­en. Ik kreeg weinig speelgeleg­enheid en bleef een beetje op mijn honger. In Mortsel konden ze dan weer een middenspee­lster gebruiken, mijn keuze was dan ook snel gemaakt.”

Bij Mortsel heeft Sercu ondertusse­n een vaste plaats afgedwonge­n. “We kijken allemaal uit naar de match tegen Lint. Deze derby leeft echt onder de speelsters. We zien het als een uitdaging om ons als jonge ploeg te bewijzen tegenover onze ervaren bezoekers. Het klopt dat onze competitie­start niet top was. Er zat zeker meer in dan de twee magere punten die we nu hebben. Ook vorig jaar kenden we een moeilijke start, maar speelden we een sterke terugronde. Misschien hebben we voorlopig nog iets te weinig ervaring en is het met een nieuwe trainer nog wat zoeken. Binnenkort sluit Sofie Jacobs weer aan en in januari volgt Eva Puimège, die nu allebei in het buitenland zitten. Straks zijn we dus ook beter gewapend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium