Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fijn om seizoen zo te kunnen beginnen”

Opposite Inte Verelst met Lint na drie speeldagen meteen op kop

- SVEN PERSOONE

Na drie wedstrijde­n prijken de vrouwen van Lint alleen aan de leiding, al kropen Inte Verelst en co. zondag tegen Lennik door het oog van de naald toen ze zowel in de vierde als de vijfde set uit een verloren situatie terugkwame­n en de match uiteindeli­jk met 3-2 naar zich toetrokken.

De vreugde om de zege tegen Lennik was echter snel voorbij, want iedereen kijkt nu uit naar de derby tegen Mortsel.

“Het is moeilijk in te schatten wat we kunnen verwachten”, zegt opposite Inte Verelst. “We hebben twee jaar niet tegen Mortsel gespeeld, behalve dan in de beker, maar dat is toch anders. Mortsel eindigde vorig jaar in de andere reeks ongeveer op dezelfde hoogte als wij, dus ik denk dat beide ploegen van een gelijkwaar­dig niveau zijn. Mortsel heeft wel het thuisvoord­eel, we mogen ze dus zeker niet onderschat­ten. Ik verwacht een spannende strijd die alle kanten uitkan.”

Nieuwe wind

Aangezien het verschil in de stand na drie wedstrijde­n toch al zes punten bedraagt, begint Lint op papier in ieder geval als favoriet. “We namen een sterke start en het is fijn om zo aan het seizoen te kunnen beginnen. We moesten toch enkele nieuwe speelsters inpassen, al zijn ze ook niet allemaal nieuw in de exacte betekenis van het woord. Drie speelsters zijn na een korte periode bij Smash Lier teruggekee­rd naar Lint. Dat maakt dat die inpassing vlotter verloopt. Daarnaast hebben we met Marlies De Smet een andere trainer, die er een andere stijl en visie op nahoudt dan voorganger Bart Deroo. Die nieuwe wind doet ons goed, Marlies brengt ons weer andere dingen bij. Of we sterker zijn dan vorig jaar, is moeilijk te zeggen. We hebben een andere ploeg. Enkele speelsters verdwenen, anderen kwamen erbij, maar iedereen draagt op zijn manier bij aan het geheel. Met deze groep willen we in ieder geval de top zeven halen om zo het behoud op dit niveau te verzekeren. Met de herindelin­g van de reeksen kan je moeilijk spreken van een degradatie, maar we willen uiteraard zo hoog mogelijk actief blijven.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Inte Verelst (links) van Lint probeert met een smash het blok van Bo Hellinckx van Lennik te verschalke­n.
FOTO TOM GOYVAERTS Inte Verelst (links) van Lint probeert met een smash het blok van Bo Hellinckx van Lennik te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium