Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die bekermatch houdt me niet bezig”

Nick Celis vindt duel van zondag met eersteklas­ser Bergen enkel een leuk extraatje

- LUDO HENDRICKX

Oxaco moest afgelopen week twee keer het parket op. Zaterdag ging het in de competitie tegen Melsele voor de tweede keer dit seizoen thuis onderuit (78-83). Dinsdag waren de Boechouten­aren in de achtste finales van de Beker van België met 64-97 te sterk voor Ninane. Het waren meteen de eerste matchen van het seizoen voor Nick Celis.

Na een zomer die voor hem volledig in het teken van 3x3 had gestaan, tekende Celis pas vorige week een nieuwe overeenkom­st voor twee jaar bij Oxaco. “Ondanks mijn ervaring was ik best nerveus”, geeft Celis toe. “Het was vijf maanden geleden dat ik nog op een normaal basketbalv­eld had gestaan en ik had nog maar twee trainingen in de benen. Het voelde aan alsof ik terugkeerd­e na een lange blessure.”

Dromen van Tokio

Met Team Antwerp 3x3 doorkruist­e Celis de voorbije zomer heel Europa en speelde hij ook nog in China, de Filipijnen en Canada. “Dat soort basketbal was een nieuwe uitdaging voor mij. We kwamen overal en alles werd live uitgezonde­n. Het is een totale beleving en ondertusse­n zelfs een olympische sport. We hebben zelfs nog kans om er volgend jaar bij te zijn als we ons kunnen kwalificer­en in nog te spelen toernooien. Het is een unieke kans die we niet mogen laten liggen.”

Maar ondertusse­n heeft Celis zijn focus weer op Oxaco verlegd. “We verdedigen onze titel. Van de nederlagen die we leden, liggen we niet wakker. Pas in het voorjaar gaat het om de knikkers. Met onze nieuwe aanwinsten Mollekens, Vervoort en Schoepen hebben we een sterke kern. Ook de terugkeer van Bert Van De Broek is fantastisc­h.” Dinsdag plaatste de collegeplo­eg zich voor de kwartfinal­es van de Beker van België. Celis en co. krijgen nu zondag eersteklas­ser Bergen op bezoek. “Ik ben niet echt met die match bezig. Het is een leuk extraatje en natuurlijk gaan we proberen te winnen, maar hoeveel kans maken we? Het is ondertusse­n al acht jaar geleden dat een tweedeklas­ser een eersteklas­ser kon uitschakel­en. Ook het publiek kan je voor zo’n match niet meer warm krijgen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nick Celis maakte afgelopen week zijn eerste minuten dit seizoen bij Oxaco. “Ondanks mijn ervaring was ik best nerveus.”
FOTO TOM GOYVAERTS Nick Celis maakte afgelopen week zijn eerste minuten dit seizoen bij Oxaco. “Ondanks mijn ervaring was ik best nerveus.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium