Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst afstuderen om vervolgens eens alles op het tennis zetten”

Michael Geerts pakt tijdens Amerikaans­e tournee eerste titel in enkelspel

-

Michael Geerts heeft tijdens zijn Amerikaans­e tournee de smaak duidelijk te pakken. De Antwerpena­ar won afgelopen weekend het 25.000 dollartoer­nooi in het Californis­che Claremont. “Het is dit jaar mijn eerste titel in het enkelspel”, zegt Geerts.

“Het liep de voorbije maand inderdaad lekker”, vertelt Geerts. “Op enkele ATP challenger­s was ik dicht bij een stunt en op de ITF-toernooien bereikte ik een halve finale en een finale. Dat is leuk, maar een titel pakken geeft pas echt een extra boost. Dit is het ultieme bewijs dat het goed zit met de vorm.”

Voor de 24-jarige Geerts was het zijn eerste ITF-titel van 2019, zijn derde in zijn loopbaan. Het levert hem meteen een 447ste plaats op de ATP-ranking op, zodat hij zijn hoogste plaats ooit (435ste in 2016, nvdr.) weer in het vizier krijgt. “Ik wil deze week nog goed presteren op het ITF-toernooi in Waco in Texas

(25.000 dollar, nvdr.). Dan kom ik terug naar huis en volgen er nog twee weekjes training. Waarschijn­lijk neem ik dan nog aan twee toernooien deel alvorens mijn seizoen te beëindigen. Ik moet mijn laatste examens financiën aan de VUB nog afwerken om mijn masterdipl­oma te halen. Dat diploma moet ik nu eindelijk eens halen. In 2020 en waarschijn­lijk ook het jaar daarna wil ik dan eens alles op het tennis zetten om te zien waar ik uitkom. Zo zal ik er later nooit spijt van hebben dat ik het niet heb geprobeerd heb.”

De Antwerpena­ar werkte afgelopen nacht zijn eerste wedstrijd in het enkelspel in Waco af tegen de Amerikaan Harrsion Adams (ATP 596).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium