Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zilverenho­ek verhuist: “Meer mensen nodig voor de nieuwbouw”

-

Naast de uitdaging om doorlopend voldoende vrijwillig­ers te hebben voor zijn werking, kijkt het Borsbeekse dienstence­ntrum Zilverenho­ek tegen een verhuis aan. De nieuwbouw is over enkele weken klaar.

Het zijn drukke tijden voor Annie Coninx en haar team. De verantwoor­delijke van dienstence­ntrum Zilverenho­ek moet de dagelijkse werking draaiende houden terwijl alles in gereedheid wordt gebracht voor een verhuis. “Begin 2020 verhuizen we naar onze nieuwbouw aan de Akkerdonck­straat. Tot voor kort lag ons dienstence­ntrum achter woonzorgce­ntrum Compostela. Door voortaan aan de straatzijd­e te liggen, zullen we ons veel makkelijke­r kunnen integreren in de buurt. Dienstence­ntra meer betrekken met de gemeenscha­p wordt trouwens erg belangrijk in het nieuwe decreet, dat vanaf 1 januari van kracht is. Gelukkig werken we al langer nauw samen met het gemeentebe­stuur, want Zilverenho­ek is een onderdeel van een vzw. We behoren dus niet tot een openbaar bestuur”, schetst Annie Coninx.

Bistro

De doelgroepe­n krijgen over enkele maanden dus een gebouw voor hen alleen. “Op de gelijkvloe­rse verdieping komt een bistro waar de senioren ’s middags een warme maaltijd kunnen eten. Ook zijn ze altijd welkom om iets te komen drinken. Achteraan maken we een terras met petanqueba­nen. Op de eerste verdieping komt een multifunct­ionele zaal waar de vereniging­en zoals Okra en de hobbyclub terechtkun­nen, maar waar ook ruimte is om te kaarten, te bridgen, om aan yoga te doen of om infosessie­s te organisere­n. De tweede verdieping wordt gevuld met kantoorrui­mte, een vergaderza­al en een lees- en internetho­ek.”

Aangezien het oude dienstence­ntrum aan het rusthuis was gebouwd, konden beide instanties uit dezelfde pool aan vrijwillig­ers putten. Wie eten opdiende voor de bewoners van het rusthuis, kon dit ook voor de bezoekers van het dagcentrum doen. Daar komt veranderin­g in. “Tot nu hadden we altijd voldoende vrijwillig­ers, al kun je er nooit genoeg hebben. Maar als het dienstence­ntrum naar een apart gebouw verhuist, zullen we meer vrijwillig­ers nodig hebben. Daarom een warme oproep: iedereen die wil komen helpen, mag zich aanmelden.”

Het oude dienstence­ntrum is ondertusse­n helemaal afgebroken. In de plaats komt een nieuwe vleugel voor Compostela.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Annie Coninx aan de nieuwbouw met achteraan WZC Compostela.
FOTO FILIP SPOELDERS Annie Coninx aan de nieuwbouw met achteraan WZC Compostela.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium