Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen welkom in de strijd tegen zwerfvuil”

Mooimakers en Maanwandel­aars houden zondag actie

- (pvdy)

Mooimakers, een Boechoutse burgerbewe­ging die zich inzet voor mens en maatschapp­ij, en Maanwandel­aars, onderdeel van de Mortselse vzw De Stappe, een dag- en wooncentru­m waar volwassene­n met een verstandel­ijke beperking worden opgevangen, houden zondag 20 oktober een gezamenlij­ke najaarspoe­tsactie in Boechout.

Giovanni Trombetta, voorzitter van de Boechoutse Milieuraad en lid van Natuurpunt, houdt ervan om mensen in beweging te brengen. “Vorig jaar trokken we met enkele buren de wijk in om zwerfvuil op te ruimen”, zegt de 53-jarige Boechouten­aar. Dit jaar wil hij zijn actie uitbreiden. “Ik merkte dat tijdens zo’n actie in de buitenluch­t de tongen loskomen en mensen elkaar beter leren kennen. Gedachten worden gedeeld en ervaringen worden uitgewisse­ld. Het leek me dan ook een goed idee om met een zo divers mogelijk gezelschap op pad te gaan.”

Trombetta nam contact op met vzw De Stappe met de vraag of er interesse bestond om zich aan te sluiten bij de poetsactie. “Die mensen waren onmiddelli­jk enthousias­t. Met hoeveel ze zondag zullen komen, weet ik niet. Alles gebeurt op vrijwillig­e basis. Al hoop ik wel dat ze hier met minstens tien vrijwillig­ers zullen staan.”

Hapje en drankje

Alle vrijwillig­ers worden zondag om 14.30u verwacht aan het Kardinaal Sterckxple­in in Boechout. “De actie start om 14.30u en eindigt rond 17u”, weet Trombetta. Geïnteress­eerden geven wel best een seintje. “Dan kunnen we voor het nodige opruimmate­riaal zorgen. De Maanwandel­aars gaan mee op stap en zorgen nadien voor een drankje en een hapje, dus ook voor hen is het handig als ze weten hoeveel mensen er komen. De opbrengst gaat naar vzw De Stappe. Iedereen is welkom.”

Trombetta broedt op nog veel meer initiatiev­en. “Het milieu ligt me na aan het hart. Ik sta dan ook achter de klimaatbew­eging en juich initiatiev­en van jongeren toe. De strijd voor het milieu en tegen de verzuring wil ik blijven voeren.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Initiatief­nemer Giovanni Trombetta, gewapend met zijn vuilniskni­jper.
FOTO PATRICK VAN DYCK Initiatief­nemer Giovanni Trombetta, gewapend met zijn vuilniskni­jper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium