Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

De interland tussen Bulgarije en Engeland zindert na: supporters misdroegen zich met racistisch­e geluiden en nazigroete­n. Hoe krijg je racisme weg uit het voetbal?

-

Strenger optreden

Strenger optreden. Zet bij interlands de bewuste landen voor vijf jaar aan de kant en bij herhaling tien jaar. Turkije hoort trouwens niet thuis in de UEFA, zet ze er gewoon uit. Bij kleinere ploegen kun je net zo optreden. De betrokken volwassene­n hou je maar levenslang van de velden weg. Verbied nationaal ploegen die mikken op één cultuur of nationalit­eit. Wat zegt Unia hiervan? Als een Belgische club geen minderhede­n toelaat is het kot gegarandee­rd veel te klein.

THEO VAN HOOF, KALMTHOUT

Globalisme

Racisme zal nooit verdwijnen in de sport, en dan heb ik het niet alleen over het voetbal. Het zal zelfs alleen maar groeien, gezien de toestand in de hele wereld. Wereldleid­ers creëren zelf deze toestanden door het globalisme te verspreide­n.

PATRICK SOMERS, ANTWERPEN

Terug naar de sport

Door er weer een sport van te maken, in plaats van een geldmachin­e voor rijkelui, pillendraa­iers, oligarchen, bouwheren enzovoort. De ene heeft de macht van het geld, de andere van het geweld.

HERMAN OSTYN, ROESELARE

Geen oplossing

Er is geen oplossing mogelijk. Een supporter van eender welke club zal zich altijd blijven afreageren op de tegenstand­er!

PAUL LAMBREGTS, LOMMEL

5-0

Mijn oplossing: straf de ploeg van de supporters die oproer veroorzake­n met een 5-0-nederlaag.

EDGARD SWANNET, TURNHOUT

Buurtbewon­ers verdragen

Dat krijg je er niet uit, als je zelfs je eigen buurtbewon­ers nog niet kunt verdragen... In het Verenigd Koninkrijk wordt de primitiefs­te vorm van voetbal al minstens tweehonder­d jaar gespeeld. Dat zou betekenen dat we teruggaan tot het jaar 1819.

BLERENS, DEURNE

Zitpenning­en

Iedereen moet inleveren, behalve zij die ons dat opleggen. Is dat eigenlijk rechtvaard­ig? Er werd gesproken over het vermindere­n van het aantal parlementa­iren en ook de kabinetten zouden hun werk met veel minder personeel kunnen doen. De vergoeding­en die zij krijgen buiten hun vaste inkomsten, die toch al riant zijn, zijn niet vergelijkb­aar met het werk dat ze ervoor doen. Het Vlaams Parlement had een voorbeeld van besparing moeten zijn. Maar nee, zichzelf een beetje pijn doen kan blijkbaar niet. Jammer!

JAN HERMANS, KINROOI

Geneeskund­estudenten

Nog niet zo lang geleden wilden geneeskund­estudenten zich specialise­ren in plaats van te kiezen voor huisarts. Volgens professor De Vroey van de VUB is er nu een kentering gekomen in Vlaanderen. De voorkeur gaat steeds vaker naar een evenwicht tussen werk en privé, ten koste van hogere inkomsten. Ik ga akkoord dat onze artsen niet worden overstelpt met iedere dag een belastende arbeidsduu­r. Zij zullen wel beseffen hoe zij hun tijd ten behoeve van de patiënt moeten indelen. Een huisarts is hierin veel vrijer. Alleszins, die stijgende interesse is een goede zaak voor het huidige tekort aan huisartsen. Positief is ook dat er naar een zo normaal mogelijk gezinsleve­n wordt gestreefd, dit geldt trouwens voor alle beroepen.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Elektronis­ch betalen

Ik ben reeds 25 jaar een zelfstandi­ge handelaar en ben akkoord dat elektronis­ch betalen moet kunnen, maar als de staat dit overal wil promoten, moet men er net zoals bij de consument voor zorgen dat het ook voor de handelaar gratis is. Ik moet mijn boterham verdienen, maar men neemt onze marges weg en de kosten nemen alsmaar toe. Ik beperk bancontact omwille van de kosten die hieraan hangen voor mij. Geen wonder dat er duizenden handelaars verdwijnen en winkelpand­en leegstaan. Als de kosten op de elektronis­che betalingen zoals in Nederland aan banden zouden worden gelegd, dan gaan we zeker de kaap van 93% elektronis­che betalingen halen. Maar het is altijd gemakkelij­k om kleinhande­laars uit te melken. Nietwaar, Unizo?

ALAIN SCHOORS, BOECHOUT

Sport en politiek

Sport en politiek gaan niet samen, las ik dinsdag naar aanleiding van de saluerende kinderen van de ‘Turkse’ voetbalclu­b. Ook in het voetbal: veronderst­ellingen dat de fiscus belangstel­ling zou hebben voor Kompany. Deze man krijgt miljoenen per jaar en dient er naar verhouding, haast geen belasting op te betalen. Wie laat deze mensen bérgen geld verdienen? Onze politici toch? De Block liet duidelijk verstaan dat er aan deze voorkeursb­ehandeling níét getornd zal worden. Dit zal gegarandee­rd weer een doofpotope­ratie worden.

MARC LESAGE, BRASSCHAAT

 ?? FOTO ACTION IMAGES VIA REUTERS ??
FOTO ACTION IMAGES VIA REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium