Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Peter grijpt naast ‘Bake off’-finale

Philip, Jaline en Tine strijden voor het goud

- (tove)

Met de finale in zicht heeft Oostendena­ar Peter Slight (40) de Bake Off-tent moeten verlaten. Volgende week strijden Philip, Jaline en Tine om de titel van beste bakker.

De halve finale eindigde gisteren in een klein drama voor vrachtwage­nchauffeur Peter. De opdracht luidde om een kindertaar­t te maken, maar dat bleek allesbehal­ve kinderspel te zijn. Halfweg werd duidelijk dat hij een enorm misbaksel aan het creëren was. De vanillecrè­me was veel te zacht, waardoor de taart als een pudding in elkaar stortte. “Ik kan hier geen kl**en meer aan doen. De vuilbak in! Dit durf ik niet afgeven aan een kind van 8”, aldus de teleurgest­elde bakker.

Peter gooide de handdoek en wilde opgeven. Maar onder impuls van patissier Herman Van Dender zette hij toch verder. Zo kwam er toch nog een best geslaagde taart op tafel, al was die verre van gedetaille­erd afgewerkt. “Biscuit en chocomouss­e zijn perfect, de witte vulling is vrij smakeloos”, vond de jury. Uiteindeli­jk moest Peter toch de baktent verlaten.

Vermoeidhe­id

Ondertusse­n eisen de stress en vermoeidhe­id na zeven aflevering­en hun tol. “Ik mis mijn kinderen heel hard,” vertelde Tine. “Die hebben echt geen mama nu. Ik doe niets meer in het huishouden. Ik poets en was en strijk niet meer, ik bak alleen nog maar.”

Toch moet de Diestse volgende week opnieuw aan de bak. Met de piepjonge Jaline (Hasselt) en apotheker Philip (Berchem) heeft ze geduchte tegenstand­ers.

 ?? FOTO VIER ?? Peter Slight redde het niet.
FOTO VIER Peter Slight redde het niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium