Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na zwakke start vlot het nu al beter”

Tessa Zwaenepoel hoopt dat uitslagen stilaan beter worden

-

Met een negenentwi­ntigste plaats reed Tessa Zwaenepoel zich zaterdag in Kruibeke niet meteen in de kijker, maar toch was er na de wedstrijd enige commotie rond haar persoon vanwege een incidentje in de aanvangsfa­se.

“Ik kwam bij de start naar de zin van de Nederlands­e renster Monique van de Ree wat te dicht bij haar in de buurt”, doet de renster uit Gooreind haar verhaal. “Er volgde een duw, waardoor ik al meteen viel. Ik beweer zeker niet dat ze me opzettelij­k ten val wilde brengen, maar toen ze zelf haar stuur terug wilde vastnemen, trok ze me door haar actie wel onderuit. Dat is een duidelijke overtredin­g, want het reglement zegt dat je te allen tijde, en zeker bij de start, je stuur met beide handen moet vast hebben.”

“Nog voor ik zelf klacht had kunnen indienen, had de wedstrijdj­ury na het bekijken van de beelden zelf al geoordeeld dat diskwalifi­catie en schrapping uit de uitslag voor Van de Ree de enig juiste straf was. Daarmee is dit voorval voor mij dan ook geklasseer­d.”

Voor de net achttien jaar geworden studente orthopedag­ogie aan de KDG hogeschool in Antwerpen was het wel sneu dat dit incident net in deze wedstrijd voorviel.

“Ik kende als eerstejaar­sbelofte geen al te beste start van dit seizoen. Uitgereken­d in Kruibeke had ik de eerste keer het gevoel dat het wat vlotter liep. Ik hoop dat het vanaf nu steeds beter zal gaan. Ik heb één welomlijnd doel voor ogen dit seizoen en dat is het BK veldrijden dat in januari in Antwerpen plaatsvind­t. Daar wil ik in mijn eerste jaar als belofte en zo dicht bij huis alvast proberen om op het podium te geraken."

Vandaag start Tessa Zwaenepoel in de cross in Ardooie en zaterdag verkiest ze Lichtaart boven Boom.

“Het zanderige parcours in de Kempen ligt me nu eenmaal beter”, verklaart Zwaenepoel haar keuze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium