Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niels Destadsbad­er houdt geslaagde generale repetitie voor Sportpalei­s

Zanger speelt nieuwe liedjes voor het eerst live in shoppingce­nter Wijnegem

- JAN AUMAN

Niels Destadsbad­er is in de wolken over zijn nieuwe album en hij is niet alleen. Dat bleek woensdagna­middag in het shoppingce­nter van Wijnegem, waar hij de nieuwe liedjes voor het eerst live speelde met band en tijd maakte voor meer dan vijfhonder­d fans die de cd nog voor de officiële release in het shoppingce­nter hadden gekocht.

Op 6, 7 en 8 december staat Niels Destadsbad­er voor het eerst drie dagen na elkaar in het Sportpalei­s. Dat is weer een keer meer dan vorig jaar. Dat de drie concerten nu reeds voor meer dan 90% uitverkoch­t zijn, geeft aan dat er voorlopig geen rem zit op de groeiende popularite­it van de acteur-zanger uit Deerlijk. Ook in Wijnegem liep het storm voor zijn nieuwe album ‘Boven de wolken’ en het bijhorende mini-concert.

“Het enige live-optreden met band voor de driedaagse in het Sportpalei­s”, aldus Destadsbad­er. “Ik ben blij dat de nieuwe liedjes meteen zo goed onthaald werden. De singels ‘Annelies’ en ‘Mee naar boven’ staan erop, maar ook ‘Wat zou ik zonder jou’. Dat nummer wordt eind dit jaar de soundtrack van de nieuwe FC De Kampioenen-film, waarin ik als ‘Ronaldinho’ ook opnieuw zal meespelen.”

Niels en ook zijn vernieuwde begeleidin­gsband – met Bram Raeymaeker­s (KetnetBand) achter de drums – klonken geolied tijdens hun half uur durende set. En de fans zongen en zwaaiden meteen goed mee met de liedjes waar vast weer een nieuwe Radio 2 Zomerhit tussen zit. Pianist-manager Miguel Wiels verraste de artiest op het einde van de set met een platina-album voor 20.000 verkochte exemplaren van ‘Boven de wolken’. Straf voor een plaat die vrijdag nog moet uitkomen. Niels toonde prompt zijn goed hart met de aankondigi­ng dat hij zijn eerste inkomsten integraal zal doorstorte­n aan Rode Neuzen Dag.

Kampioenen

Ook na een verkwikken­de douche bleef de zanger van ‘Verover mij’ nog even hangen om met 500 fans op de foto te gaan. Milan Munez Valencia (10) uit Borsbeek, vergezeld van mama Jessica Schellens, had er zijn geelgroen FC De Kampioenen-shirt voor aangetrokk­en. Tanja Van Langendonc­k (35) had speciaal voor Niels een dag vrij genomen om vanuit haar woonplaats Zaventem naar Wijnegem te komen. “Ik heb mijn fotocollec­tie weer mooi kunnen aanvullen”, vertelt de ambtenaar Justitie. “Dit was lang niet mijn eerste optreden van Niels. Ik denk dat ik intussen boven de vijftig zit en de beelden zijn intussen niet meer te tellen.”

De fans die uren na het optreden geduldig stonden aan te schuiven voor de ‘meet & greet’ kwamen uit heel Vlaanderen. Zo hoorden we nogal wat West-Vlaams praten. Lisa Theunis-Wuyts (15) kwam van achter de hoek in Wijnegem en maakte gebruik van dat thuisvoord­eel om al om half elf woensdagoc­htend post te vatten voor het toen nog lege podium.

“Achteraf mocht ik al eerste met hem op de foto. Heerlijk. Ik ben echt een grote fan en volg hem al sinds hij in ‘Amika’ meespeelde. Ik had een cadeautje bij om hem te verrassen: chocolaatj­es die ik vorig weekend gekocht heb in Disneyland Parijs. Hij was er blij mee. Niels is altijd lief.”

 ??  ??
 ??  ?? Fan Milan Munez Valencia in zijn FC De Kampioenen-shirt met mama Jessica.
Fan Milan Munez Valencia in zijn FC De Kampioenen-shirt met mama Jessica.
 ?? FOTO'S JAA ?? Lisa Theunis Wuyts uit Wijnegem schoof meer dan vier uur aan om op de eerste rij te kunnen staan bij het concert. Ze had haar mooiste kleedje aangetrokk­en en chocolaatj­es meegebrach­t voor Niels.
FOTO'S JAA Lisa Theunis Wuyts uit Wijnegem schoof meer dan vier uur aan om op de eerste rij te kunnen staan bij het concert. Ze had haar mooiste kleedje aangetrokk­en en chocolaatj­es meegebrach­t voor Niels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium