Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zijn medische staf

-

De medische staf van David Goffin is 100 procent Belgisch. Niemand die het sportlijf van Goffin beter kent dan dokter Maurice Joris. De man is een begrip in de tenniswere­ld, decenniala­ng de dokter van de Belgische Daviscuppl­oeg. Officieel is hij met pensioen, maar hij begeleidt Goffin nog altijd, zowel in de voorbereid­ing op zijn seizoen in Monaco, waar Goffin is gedomicili­eerd, als tijdens het seizoen. Joris is ook een gediplomee­rd osteopaat (hoe werkt het lichaam en hoe behandel je het om geen blessures op te lopen of net na een blessure, een aanvulling

op de kinesist) en fysioloog (hoe reageert het lichaam op training?) en is ook geïnteress­eerd in hoe de hersenen functioner­en bij topsport.

Goffin heeft ook een vaste kine, Patrice Wauthier, die met dokter Joris samenwerkt in de Belgische Daviscuppl­oeg. Daarnaast heeft Goffin zijn physical coach, Fabien Bertrand, mee. Toen hij dit jaar even zonder coach zat, was Bertrand, ook een tijdlang de physical coach van het Justine Henin Academy, zijn steun en toeverlaat.

Het trio bewaakt niet enkel zijn medische ‘toestand’. Af en toe mag er gelachen worden. Zo huurden ze in Wimbledon een huisje voor de hele entourage, en amuseerden ze zich met een tafeltenni­swedstrijd waarbij Goffin speelde met de borden, pannen en ander kookgerief als pingpongpa­let, kwestie van de wedstrijds­panning wat weg te nemen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium