Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nu ook Louwagie verhoord

-

Er is opnieuw een topman in het Belgische voetbal verhoord in operatie ‘Propere Handen’. Gisteren was het de beurt aan Michel Louwagie. De algemeen manager van AA Gent bood zich ’s ochtends op uitnodigin­g aan bij de gerechteli­jke politie van Hasselt. Daar werd hij ongeveer een uurtje op de rooster gelegd over enkele verdachte transfers. Hij werd vergezeld door zijn raadsman Luc Arnou. Volgens onze bronnen ging het verhoor alleen over verdachte transfers van spijtoptan­t Dejan Vjelkovic. Het gerecht is momenteel bezig met zijn verklaring­en te toetsen.

Over Bayat, die andere verdachte makelaar met wie de Buffalo’s geregeld zaken deden, werd geen woord gerept. Louwagie kwam om 9.40u weer buiten en meldde aan de aanwezige pers dat alles “normaal verlopen” was. Zijn club reageerde later die dag: “AA Gent is van mening dat het gerechteli­jk onderzoek bijzonder goed en nauwkeurig wordt gevoerd, hetgeen het profession­ele voetbal in ons land ongetwijfe­ld ten goede zal komen. Gent heeft steeds zijn volle medewerkin­g verleend. (...) De bevraging van onze manager, dat slechts een uur duurde, is naar het einde van het onderzoek toe een logische stap. AA Gent is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzing­en zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenh­eid van de club in het dossier.”

Eerder deze week bevestigde Louwagie al dat Gent maar één transfer rechtstree­ks regelde met Vjelkovic. “Die van Ervin Zukanovic eind 2012. Ik zie dan ook niet in waarom we nu plots wel zouden samenwerke­n met hem”, klonk het. Twee weken geleden werden Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert van Club Brugge - net als verschille­nde andere toplui - ook al gehoord.

 ?? FOTO GIANNI BARBIEUX ??
FOTO GIANNI BARBIEUX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium