Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Last voor velen, van staatsbela­ng voor Wanty-Gobert

-

Voor het derde jaar op rij eindigt de World Tour in China met de zesdaagse Gree Tour of Guangxi, die vandaag van start gaat in de havenstad Beihai. Dinsdagavo­nd, wanneer ook de laatste winnaar van een WorldTour-koers van dit seizoen bekend is, volgt dan het traditione­le Gala van de World Tour in Giulin, waar onder anderen eindwinnaa­r Primoz Roglic en een afgevaardi­gde van Deceuninck-Quick-Step (beste ploeg) verwacht worden voor een trofee.

Omdat de Tour of Guangxi als een nieuwkomer geldt, zijn de WorldTour-ploegen niet verplicht om deel te nemen. GroupamaFD­J, AG2R-La Mondiale en Movistar sturen dan ook hun kat naar de Chinese ‘markt’, waar de UCI zoveel van verwacht.

Toch is deze WorldTour-wedstrijd, in 2017 nog gewonnen door Tim Wellens, voor sommige teams (van één niveautje lager) ontzettend belangrijk. Zoals voor Wanty-Gobert. De ploeg van Hilaire Van der Schueren voert nog altijd een verbeten puntenstri­jd met onder meer Total Direct Energie om op het einde van het seizoen op kop te staan in ‘tweede klasse’, als beste van de pro-continenta­le teams. Waardoor ze volgend seizoen automatisc­h recht zou hebben op een wild card voor de drie grote ronden. Er ligt dus wel wat druk op Timothy Dupont en co om punten te sprokkelen in Guangxi, waar in principe vijf van de zes ritten in de sprint beslist kunnen worden.

De grootste sprintersn­amen op het wedstrijdb­lad zijn Fernando Gaviria (UAE), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) en Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). De rest van het deelnemers­veld zijn vooral Chinese vrijwillig­ers, genre Floris De Tier, die zowat voor niks geselectee­rd werd sinds het voorjaar, maar van Jumbo-Visma wel naar China móét. Om dan volgend jaar voor Corendon-Circus te gaan rijden.(hc)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Hilaire Van der Schueren.
FOTO PHOTO NEWS Hilaire Van der Schueren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium