Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tien ploegen voor vijf plaatsen”

Volgens Roy Van Heurck zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd

-

Nieuwkomer Hellvoc heeft zijn start in tweede divisie B niet gemist. Na een aarzelende openingsse­t nam het afgelopen zaterdag toch met 3-0 afstand van Volmar Ekeren. Door de zege nestelt Hellvoc zich voorlopig op een gedeelde derde plaats.

“Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijde­n wil ik niet klagen”, zegt trainer Roy Van Heurck. “Maar we moeten wel beseffen dat we harder moeten werken in blok en verdedigin­g dan in eerste provincial­e. Met de herindelin­g van de reeksen in 2021 wordt het voor iedereen sowieso een spannend jaar. De eerste vijf zijn zeker van het behoud. Als nieuwkomer in een reeks mag je in principe tevreden zijn met een zesde of zevende plaats, maar dit jaar ben je niet zeker van het behoud.”

“Ik heb al behoorlijk wat video’s bekeken en denk dat een tiental ploegen in aanmerking komen voor die vijf plaatsen, heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De blessure van één bepalende speler kan dus al nefaste gevolgen hebben. Met het behoud zouden we eigenlijk al dik tevreden zijn, dat is belangrijk in het kader van de doorstromi­ng van de jeugd naar onze eerste ploeg. Het wordt lastig, want Amigos Zoersel, Lier en Machelen schat ik hoog in. Daarachter zijn er verschille­nde uitdagers en daar horen wij ook bij.”

Zaterdag gaat Hellvoc opnieuw voor de winst op bezoek bij Geel Zwart Wijnegem, dat afgelopen zaterdag pas zijn eerste punt pakte. “Wijnegem kan verrassend uit de hoek komen. Het is een ploeg van uitersten, die een pak slaag kan uitdelen, maar evengoed kan incasseren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium