Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet dat we beter kunnen”

Oxaco van coach Tom Speleman moet op toppen van tenen spelen

-

Na drie wedstrijde­n moet nieuwkomer Oxaco Antwerpen het nog zonder punten stellen. Het collegetea­m, dat vorig seizoen als derde eindigde, maar toch promoveerd­e, heeft het één reeks hoger duidelijk moeilijk.

“We zullen het in geen enkele match gemakkelij­k krijgen”, zegt trainer Tom Speleman. “Elke keer moeten we tot het einde van de set op de toppen van onze tenen spelen en dat lukt niet altijd. Door de afwezighei­d van Senne Gifford, die geblesseer­d is aan de pink, hebben we aanvallend aan kracht ingeboet. Daarnaast maakte Dieter Jacobs zijn wederoptre­den na een blessure, maar hij miste enkele weken training. En niets gaat vanzelf natuurlijk. Je hebt training nodig om op niveau te blijven.”

“Let op, ik wil hun vervangers niet met de vinger wijzen, want daar ligt het zeker niet aan. Ik wil me ook niet achter blessures verschuile­n. We moeten met deze jonge ploeg gewoon geduld hebben. Voor iedereen is dit een nieuw niveau. De moeilijkhe­idsgraad van de service en de snelheid van uitvoering liggen hoger en dat vraagt een aanpassing. Er is echt een niveauvers­chil met tweede divisie, maar we zijn pas drie wedstrijde­n ver. Het is dan ook nog te vroeg om ons nu al zorgen te maken.”

“Al moeten we toegeven dat het zondag tegen Mendo Booischot niet goed was. Zoiets kan gebeuren, je kunt al eens een mindere dag hebben. Tegen HaasrodeLe­uven op de openingssp­eeldag zat er meer in en ook tegen Beerse op de tweede speeldag was het net niet, maar ik weet dat we beter kunnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium