Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat herinnert Jonny zich nog van moord?

Beschuldig­de vandaag verhoord over dood Shashia Moreau

- MAAIKE FLOOR

In de nieuwe assisenzaa­l in het vlinderpal­eis wordt de familie van Shashia Moreau vandaag geconfront­eerd met de verklaring van Jonny Van den Broeck, die ervan wordt beschuldig­d hun dochter te hebben vermoord. Ze lag begraven in de tuin van het appartemen­tsgebouw waar bij woonde.

Toen Shashia Moreau uit Heistop-den-Berg op 7 februari 2017 net verdwenen was, wist haar familie dat ze Pokémonfig­uurtjes zou gaan ruilen met Jonny Van den Broeck uit Antwerpen. In eerste instantie deed de man alsof hij heel bezorgd was om het meisje. Hij had nog contact met haar familie. Dankzij camerabeel­den bleek dat hij haar, in tegenstell­ing tot wat hij eerst beweerde, wél gezien had en werd ze opgegraven in zijn tuin. Ze werd naakt aangetroff­en en haar handen en voeten waren vastgebond­en.

Dinsdag werd de jury al uitgeloot. Vijf mannen en zeven vrouwen moeten oordelen of Jonny Van den Broeck schuldig is aan de moord en zo ja, welke straf hij krijgt. Vandaag wordt eerst de akte van beschuldig­ing voorgeleze­n, waarin het dossier beknopt staat samengevat. Daarna verhoort de voorzitter Jonny Van den Broeck over zijn achtergron­d en de dag van de feiten. Tijdens het onderzoek beweerde hij altijd dat hij zich niet echt iets herinnerde van de feiten. De vraag is of hij dat ook tijdens zijn verhoor volhoudt. De kans is groot dat de psychiater­s volgende week

komen verklaren dat het ongeloofwa­ardig is dat hij zich van al die handelinge­n niets zou herinneren.

Jonny Van den Broeck wordt bijgestaan door advocaten Ilse Buyst en Jan De Man. Voor de burgerlijk­e partijen treden advocaten Walter Damen, Frédéric Thiebaut en Ingrid Janssens op. De zaak duurt waarschijn­lijk zes dagen. Op vrijdag 25 oktober wordt het eindarrest verwacht.

 ?? FOTO JVDP ?? Jonny Van den Broeck.
FOTO JVDP Jonny Van den Broeck.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium