Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderden reizen kunnen doorgaan

Na faillissem­ent Thomas Cook

-

Enkele honderden reizen die werden geboekt bij Thomas Cook of Neckermann in België, zullen de komende maanden dan toch kunnen doorgaan. De betrokken reizigers werden gecontacte­erd.

Volgens Mark De Vriendt, de directeur van het Garantiefo­nds Reizen, kunnen reizen plaatsvind­en waarvan intussen is gebleken dat de leverancie­rs betaald werden. Het gaat niét om de typische pakketreiz­en die rechtstree­ks vanuit brochures werden geboekt, wel om bijvoorbee­ld cruisereiz­en. “Ook vliegticke­ts geboekt bij reguliere luchtvaart­maatschapp­ijen en door hen uitgeschre­ven, zijn bruikbaar”, klinkt het nog.

Het faillissem­ent van Thomas Cook in België trof naar schatting meer dan 70.000 mensen die op reis waren of een reis hadden geboekt met de touroperat­or. Wie zijn reis in het water zag vallen, kan nog altijd een schadedoss­ier indienen via de website van het Garantiefo­nds Reizen.

Intussen kan het claimcentr­um nagenoeg van start gaan. Er zullen vijftien voltijdse equivalent­en in het centrum werken, veelal afkomstig van de failliete touroperat­or. De eerste uitbetalin­gen aan reizigers worden pas over enkele weken verwacht.

“De computers zijn geïnstalle­erd, de telefoonli­jnen zijn er en de databanken draaien”, zei De Vriendt donderdag.

Het team kijkt tegen een berg van ongeveer 22.000 claims aan. Die vertegenwo­ordigen naar schatting 40.000 reizigers die door het faillissem­ent van Thomas Cook in België hun reis moesten inkorten of hun geplande reis in het water zagen vallen.

 ?? FOTO SILAS STEIN/DPA ?? Het faillissem­ent van Thomas Cook trof meer dan 70.000 reizigers.
FOTO SILAS STEIN/DPA Het faillissem­ent van Thomas Cook trof meer dan 70.000 reizigers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium