Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wéér rijdt auto in op file A12: bestuurder overleeft klap niet

41-jarig slachtoffe­r was wellicht afgeleid door zijn gsm

- THEO DERKINDERE­N

Donderdagv­oormiddag is een auto ingereden op een vrachtwage­n die stond aan te schuiven in de file op de A12 richting Antwerpen. De bestuurder van de Range Rover had de file niet of veel te laat opgemerkt. Vermoedeli­jk was hij afgeleid door zijn gsm. De hulpdienst­en trachtten de 41-jarige man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Kort voor tien uur ’s ochtends stond er nog steeds een file in de sleuf van de A12 richting Antwerpen. Een bestuurder had dat niet – of veel te laat – opgemerkt en knalde, ter hoogte van de grens van Reet met Aartselaar, tegen hoge snelheid achteraan op een combinatie trekker met oplegger. De klap was enorm. De Range Rover werd weggesling­erd en tolde helemaal rond. Het voertuig kwam uiteindeli­jk meters verderop tegen de betonnen wand van de sleuf tot stilstand, met zijn snuit in de richting van Brussel.

De hulpdienst­en rukten massaal uit naar de plaats van het ongeval. “Wij hebben de bestuurder uit zijn verhakkeld­e wagen bevrijd en overgedrag­en aan de medische diensten. Zij zijn onmiddelli­jk met de reanimatie gestart maar alle hulp kwam helaas te laat. Het slachtoffe­r is ter plaatse overleden”, zegt brandweero­fficier Jan Anné van hulpverlen­ingszone Rivierenla­nd.

Dat de klap zwaar was, bewezen de onderdelen van de Range Rover die afgebroken waren door de impact en op de plaats van de aanrijding lagen. Het slachtoffe­r was een 41-jarige man uit Vlaams-Brabantse Nieuwenrod­e (Kapelle-op-den-Bos).

Gsm in de hand

De federale wegpolitie kwam met het fotogramme­trieteam ter plaatse voor de opmetingen van het ongeval. De politie stelde vast dat het slachtoffe­r zijn gsm vasthield. Wellicht was hij dus afgeleid door zijn telefoon en merkte hij de vrachtwage­n daardoor niet tijdig op.

Door het ongeval was er gedurende een tweetal uur maar één rijstrook vrij richting Antwerpen. Dat zorgde voor een file. De politie slingerde ook verscheide­ne automobili­sten op de bon die het ongeval met hun smartphone aan het filmen waren.

Drie weken geleden gebeurde enkele honderden meter verderop ook al een dodelijk ongeval. Ook toen reed een personenwa­gen in op de staart van de file. Bij dat ongeval verloor een 79jarige vrouw het leven en raakten vier mensen gewond.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? Alle hulp kwam te laat voor het slachtoffe­r.
FOTO THEO DERKINDERE­N Alle hulp kwam te laat voor het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium