Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tien huiszoekin­gen in onderzoek naar Antwerpse drugsbende

Politie pakt vijf verdachten op

-

Bij verschille­nde huiszoekin­gen in Antwerpen zijn vijf vermeende leden van een drugsbende opgepakt. Vijftien anderen werden ter beschikkin­g gesteld van de Dienst Vreemdelin­genzaken.

Het onderzoek naar de deze week opgerolde drugsbende startte afgelopen zomer. Toen werd een straatdeal­er gecontrole­erd, die kleine gebruikers­hoeveelhed­en cocaïne op zak bleek te hebben. In de maanden die volgden, legde de lokale recherche van de Antwerpse politie een heel netwerk van drugsdeale­rs bloot. De meesten verbleven illegaal in het land.

Woensdagoc­htend vielen de speurders binnen op tien adressen verspreid over de stad. Bij die huiszoekin­g werden vijf verdachten gearrestee­rd. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die plaatste hen onder aanhouding­smandaat”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Het vijftal verschijnt maandag voor de raadkamer. Bij de invallen nam de politie een weegschaal en verschille­nde hoeveelhed­en cocaïne en cannabis in beslag.

Er werden in de marge van de actie ook processen-verbaal opgesteld wegens wapenbezit en huisjesmel­kerij. Vijftien mensen die bij de huiszoekin­gen werden aangetroff­en, bleken illegaal in het land te verblijven, zij werden overgedrag­en aan de Dienst Vreemdelin­genzaken. “Zes van hen vertoonden symptomen van tuberculos­e”, zegt de politie. “Ze werden naar ziekenhuiz­en gebracht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium